Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO: KLUB ALFA OKUPIO PODUZETNICE Pernjak: Žene su dobre liderice, vode računa o odnosima u tvrtki, dolaze do rezultata i uspješne su

Nakon dugog razdoblja stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, što je upravo i tema same konferencije, nakon pune dvije godine okupile su se članice Kluba poslovnih žena Alfa i njihove gošće.

Tako je danas u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica upriličena konferencija “COVID kriza- novi mindset” koja okuplja žene poduzetnice, a otvorile su ju viša stručna savjetnica Hrvatske gospodraske komore Renata Lohajner i predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak.

Uvodnim riječima obratili su se i Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke i predsjednica Udruženja prehrambene industrije HGK, Sanja Pernjak, predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, te koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Predsjednica kluba Alfa Sanja Pernjak kazala je da one već tradicionalno u svibnju održavaju konferencije žena u poduzetništvu.

– Današnja konferencija je inspirirana COVID pandemijom. Današnje poduzetnice će se na panel raspravi osvrnuti na to kako su poslovale u vrijeme pandemije, kako su ustvari izašle iz cijele krize, na koji način su isplivale u vrijeme lockdowna i kako su uopće pokrenule svoj novi mindset da bi danas bile još poznatije i još uspješnije – rekla je uoči konferencije Pernjak.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dodala je da su žene su vrlo dobre liderice, izrazito vode računa o odnosima u tvrtki, važno im je kako će cijela organizacija poslovati.

– Žene vrlo uspješno plivaju, naravno ako su usredotočene na svoj cilj, dolaze do određenih rezultata i budu uspješne – zaključila je.

Poduzetnica Zrinka Petrovčić, vlasnica Silensa koji je smješten u Starigradu i bavi se proizvodnjom cipela, kazala je da se njena tvrtka suočila i s većom krizom od pandemije koronavirusa.

– Kad je počela pandemija imali smo problem s nabavom materijala, kasnije su narudžbe bile stornirane zbog toga što su ljudi bili doma i nisu trebali cipele, radilo se od kuće, no nekako smo uz pomoć države i drugih kupaca koje smo potražili uspjeli. Počeli smo proizvoditi maske, borili smo se na sve moguće načine s time da je Silens u cijelo vrijeme imao i još jedan problem koji je nastao otkazom ugovora o najmu. U tri mjeseca morali smo se preseliti tako da nam stvarno nije bilo lako cijelo to vrijeme – objasnila je i dodala da se svim snagama trudila da zaposlenici ostanu uz nju i da tih stotinjak obitelji ima primanja.

Na samom početku konferencije profesorica psihologije Ljiljana Drenški Cvrtila drži predavanje pod nazivom “Mentalno zdravlje u izazovnim vremenima”, dok je drugi dio predviđen za panel raspravu o temi “Kako je covid pandemija utjecala na nas?”, a sudjelovat će Zrinka Petrovčić, direktorica Silensa, Ivana Dergez, direktorica Dergeza, Branka Kolarić-Medved, direktorica Slatkih delicija, Željka Jajetić Puljko, vlasnica salona ljepote Jajetić, Dragica Polančec Fodor, liječnica obiteljske medicine, Ana Špoljar, vlasnica salona vjenčanica Ana, Martina Tomac-Rojčević, vlasnica obrta za poduku Animador, a moderatorica će biti Jadranka Lakuš.

zatvori