Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Jake snage Podravke na Koprivničkom polumaratonu, uz Martinu Dalić trčat će još 40-ak zaposlenika

Koprivnički polumaraton spreman je za svoje treće izdanje, a značajan obol ovogodišnjoj utrci dat će i Podravka te time podržati svoj grad, ali i proširiti svijest o važnosti zdravog življenja i aktivnosti te o zajedništvu.

Iz Kompanije sa srcem poručuju da će se Podravkina ekipa sastojati od 40-ak zaposlenika Podravke, Belupa i Žita, predvođenih predsjednicom Uprave Martinom Dalić, aktivnom trkačicom iza koje su već mnogi maratoni, polumaratoni te humanitarne utrke. Također, Podravkinu ekipu osnažit će i član Uprave Davor Doko, koji je, također, već otrčao niz maratona u zemlji i svijetu. Kažu da će snažan adut Podravkaša biti i Irena Ećimović, inače članica Škole trčanja Atletskog kluba Koprivnica, popularnih Hitrih drapa. Dosad je istrčala nekoliko polumaratona, uključujući i dva koprivnička, no sada se, zbog malo duže stanke, ipak odlučila na utrku od pet kilometara.

– Prije svega, veselim se druženju, sportskoj atmosferi i kolegijalnoj podršci, a sportski rezultati bit će u drugom planu. Trkačka ekipa u Podravki već se pomalo poznaje i prepoznaje. Pridružili su nam se i neki novi trkači, a vjerujem da će nas s vremenom biti i sve više – kaže Ećimović.

Društvo će joj praviti i kolega Vedran Petričić, koji, također, već ima iskustvo trčanja polumaratona. Dosad je trčao varaždinski i zagrebački pa je, kako kaže, došlo vrijeme da odradi i domaću utrku.

– Veseli me i prilika i za zezanjem nekih kolega ako završim ispred njih – u odličnom raspoloženju utrku dočekuje Petričić.

Oboje su uputili i savjete onima koji su još uvijek možda neodlučni ili im nedostaje dovoljno hrabrosti za uzimanje trkaćih tenisica.

– Treba se samo usuditi i osloboditi granica koje smo si sami postavili u glavi. Vjerujem da Podravkinu ekipu čekaju zdrava sportska atmosfera, dobra zabava i mnoštvo malih, osobnih ostvarenih ciljeva – zaključila je Ećimović i pozvala kolege Podravkaše koji ne nastupaju da dođu na utrku kao motivirajuća podrška.

Petričić je dodao da je na svim utrkama uvijek odlična atmosfera, puna pozitive. – Ako imalo rekreativno trčite, možete to doživjeti i s utrkom na pet kilometara, ako je 21 predugo – kazao je.

Podsjetimo, Treći koprivnički polumaraton održat će se u subotu s početkom u 16:30, a trčat će se dvije utrke – jedna na pet, a druga na 21 kilometar.

zatvori