Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA Blažeković: Na vatrogasce DVD-a Jagnjedovec uvijek možemo računati

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagnjedovec u utorak su održali svoju 89. godišnju izvještajnu skupštinu.

Kako je poručio Antonio Popijač, zapovjednik DVD-a Jagnjedovec, lani su imali 11 intervencija, i to pet požara objekata, tri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka te dvije tehničke intervencije.

Izvjestiteljica Vatrogasne zajednica grada Koprivnice Sonja Markić nastavila je da je društvo aktivno sudjelovalo u svim aktivnostima zajednice.

– Sudjelovali su u uklanjanju dimnjaka u Koprivnici, odazvali su se na intervencije na potresom pogođeno područje, a sudjelovali su i u svim aktivnostima zajednice, od vježbi i protupožarne preventive do rada s djecom i odlazaka na redovite dislokacije u Nacionalnom parku Brijuni – izvijestila je Markić.

DVD Jagnjedovec pohvalio se i činjenicom da su nedavno potpisali ugovor o dodjeli sredstava za zamjenu opreme oštećene prilikom uklanjanja posljedica potresa i to u iznosu od 212.000 kuna, a lani su na korištenje dobili i vatrogasnu prikolicu od VZG-a Koprivnica.

– Društvo te članovi Željko Gačan, Jurica Gačan i Željko Krnjak dobili su posebne zahvalnice za doprinos i pomoć od Vatrogasne zajednice Petrinje, Javne vatrogasne postrojbe Grada Petrinje i Grada Petrinje za sanaciju posljedica od potresa, a riječi hvale imao je i zapovjednik VZG-a Koprivnica Hrvoje Blažeković koji je naglasio kako su jagnjedovečki vatrogasci oni na koje uvijek može računati i koji sve svoje zadaće obavljaju profesionalno i odgovorno te su od velike pomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi u intervencijama – poručila je.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, osvrnuo se na brojne intervencije koje su odrađene lani, ali i ove godine te naglasio važnost dobrovoljaca u cjelokupnom sustavu civilne zaštite, ali i društva u cjelini, a pohvalama se pridružio i Darko Palaš, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice.

– Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je DVD-u Jagnjedovec na aktivnom radu zbog kojeg je prigradsko naselje Jagnjedovec sigurno mjesto za život, a osvrnuo se i na ostala gradska dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnice koji svojim ukupnim djelovanjem zadužuju sve građane. Naglasio je i kako proračunska izdvajanja za vatrogastvo prate rad i aktivnost vatrogasaca te još jednom istaknuo važnost koju oni nose – zaključila je Markić.

zatvori