Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO: EDUKATIVNO DRUŽENJE Branitelji i djeca iz Podravskog sunca sadili cvijeće, pecali, okušali se u društvenim igrama

Članovi Udruge branitelja Klub 61. lad PZO Koprivnica jučer su proveli edukativno druženje s djecom iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko Sunce  na jezeru Jegeniš nedaleko Koprivnice.

Kako su poručili iz udruge, provedbom ove aktivnosti željeli su pokazati da u našem okruženju postoje kategorije društva koje su u potrebi i kojima je potrebna stalna pomoć svih nas, a ne samo roditelja i institucija koje brinu i skrbe o njima.

– Otprilike 20 djece u pratnji roditelja, rehabilitatora i asistenata boravilo je u prirodi gdje smo zajedno uređivali okoliš oko našeg objekta i sadili cvijeće u tegle. Djeca su se okušala i u pecanju ribe na plovak te u raznim društvenim i zabavnim igrama. Druženje je završilo uz roštilj, a osmijesi na licima djece nama su najveća nagrada i dokaz da su druženja korisna i pridonose razvoju društvenih i motoričkih sposobnosti djece – objasnili su.

Dodajmo da udrugu u realizaciji projekta prati Grad Koprivnica te Gradsko komunalno poduzeće Komunalac koje im je za ovu aktivnost doniralo humus i sadnice cvijeća.

zatvori