Petak, 19. travnja 2024.

Zekić uoči Gorice: Nedostaje nam motiva, ali nadam se da ćemo sutra pokazati karakter i izvući svoje kvalitete

Nogometaši Slaven Belupa ove će subote od 17 sati u sklopu 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti Goricu.

Tim je povodom danas održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Zoran Zekić rekao kako u Koprivnicu dolazi momčad koja je u jako dobrom izdanju zbog čega očekuje tešku utakmicu. S druge strane, Slavenaši već dugo ne znaju za pobjedu.

– Ne želim biti negativan, ali takva je situacija. Što se tiče tablice, ne možemo dolje, a gore ne znam hoćemo li uspjeti. Nedostaje nam motiva, ali nadam se da će moji dečki sutra pokazati karakter i da će izvući svoje kvalitete – kazao je Zekić.

Od momčadi koja je konstantno vršila dobar pritisak i stvarala šanse, upali su u trenutak u kojem ih više ne stvaraju, dodao je.

– Dosta razgovaramo o tome i igrači su toga svjesni. Trenutno postoji nekakva mentalna blokada, a mentalno stanje je uvijek najbitnije. Nisam sretan s igrom svoje momčadi u utakmici s Hajdukom i nisam sretan kako je ta utakmica izgledala. Igrali smo bez žara i dojma, a jedino što je bilo dobro bila je atmosfera. Sutra neće biti ni te atmosfere pa se moramo dodatno potruditi – poručio je trener Farmaceuta.

>> FOTO Slaven Belupo i Hajduk remizirali u utakmici bez pogodaka

Slavenaši i dalje muku muče s čestim ozljedama, a najslabija karika trenutno im je napad.

– Svi smo svjesni da moramo osvježiti momčad kako god znamo i možemo. Probat ću iskoristiti svoje ime i prezime kako bi dobili nešto malo kvalitetnije, mlađe i brže. Moramo početi stvarati i prodavati igrače jer na drugi način zaista nećemo moći funkcionirati. U tome svemu treba naći balans da ne pate rezultati i ne bih želio da se i meni dogodi situacija koje se dogodila Slavenu prošle godine i da onda krene panika. Mislim da bi za ovoliko rada i razmišljanja to bilo poražavajuće. Malo je vremena, puno je posla, ali na to gledamo kao na izazov i ne odustajemo – rekao je Zekić.

Osvrnuo se i na dane kada je sam igrao u napadu rekavši da mu je tada jedini cilj bio zabiti gol.

– To je jednostavno tako kad si napadač. Ako nemaš preveliku želju zabiti gol, ne možeš ga zabiti niti slučajno. Mislim da se to rađa, a ne stvara i nažalost sve je manje pravih napadača – zaključio je.

zatvori