Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zekić o svojima uoči Osijeka: Pokušavam biti pozitivan, no rekla bi ona pjesma ‘smejem se, smejem se, a plakao bih’

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje u 17 sati u sklopu 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti Osijek.

Tim povodom danas je održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Zoran Zekić kazao kako u Koprivnicu dolazi momčad u vrhunskoj formi s vrhunskim rezultatima, a pritom je i vrhunski vođena.

– Ima pozitivu, imperativ i dosta motiva, moramo biti spremni na to sve. Što se tiče moje momčadi i izdanja, pokušavam biti pozitivan, no rekla bi ona pjesma “smejem se, smejem se, a plakao bih”, ali dobro, sve je to dio života i vidjet ćemo tko će biti na raspolaganju, nadam se da ćemo pružiti dobru partiju jer to dugujemo sami sebi – naglasio je.

Na novinarsko “bockanje” o dolasku njegovih nogometnih favorita; prvo Dinama, a sada i Osijeka, Zekić je kazao kako voli obje momčadi, no u profesionalnom smislu mora biti potpuno nepristran.

– Kad bih bio malo vulgaran rekao bih da smo mi trenutno “j” stranka – protiv koga god igramo od favorita, svi od nas očekuju da niti ne igramo. Dobar dio mladosti navijao sam za Dinamo što je u Jugoslaviji bilo normalno. Što se tiče Osijeka, on je moja ljubav, moj klub i moj grad i to ne moram nikome dokazivati. No, to sve stavljamo sa strane, ja sam zaposlenik i djelatnik Slaven Belupa i imam najveću obavezu biti profesionalac i dečke pripremiti na najbolji mogući način. Osijek je veliki favorit, ne moramo to tajiti, no igramo doma i moramo dati sve od sebe – poručio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenuo je i kako se koprivnička momčad nakon uspješnog pobjedničkog niza našla u krizi.

– Imamo probleme, oni nisu od jučer. To nam se ponavlja, znali smo da je napadače najteže naći i nažalost poslije povrede Krstanovića nismo uspjeli ući u ritam i nemamo pravo rješenje. Ne mogu reći da se dečki loše kreću i da ne žele igrati, no s golgeterskim navikama se rađaš i možeš ih popraviti iskustvom. Nećemo kukati, možda sutra pronađemo nekog tko će biti raspoloženiji nego dosad – istaknuo je Zekić.

Otkrio je i kako stanje u svlačionici, ali i izvan nje, nije najbajnije.

– Ima svega – povišenih tonova, nervoze i neshvaćanja dnevnih i životnih obaveza i navika. Ima i dosta mladosti, i ja sam bio svakakav u tim godinama, no sve te to vodi i kad su dobre, i kad su loše stvari. Mojim igračima nije potreban trener kad sve ide dobro, no kad dođeš u krizu onda tu treba pronaći mudrost, pamet i pozitivu da se izvučeš – kazao je i dodao kako se Farmaceuti unatoč svemu ipak nisu opustili. Nastavio je kako su poneki igrači napravili dobar pomak, dok neki nisu i to ga kao trenera pati.

Kratko je prokomentirao i prve četiri momčadi prvenstva, odnosno neizvjesnost oko borbe za naslov prvaka.

– To je savršeno za našu ligu, no ne sviđa mi se što se ta četvorka financijski i na druge načine odmakla od ostalih momčadi. Sada sam ja u poziciji da joj se sa svojim idejama i rezultatima ne mogu približiti. Neka se prve momčadi bore među sobom, mi imamo svoje izazove s kojima se borimo iz dana u dan. Borit ćemo se i narednih mjeseci oko budžeta, kadra i ideja na koji način će klub dalje. Moramo pronaći model da budemo kvalitetniji, snažniji i da sami sebe malo više respektiramo i postavimo se na nogometnu mapu Hrvatske – zaključio je.

Dodajmo i da će se na koprivnički gradski stadion u nedjelju moći ući bez COVID potvrda i uz puni kapacitet, dok se ulaznice za utakmicu mogu kupiti isključivo na prodajnim mjestima i putem interneta, a na ulazima u stadion samo na dan utakmice.

zatvori