Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Prva smotra vatrogasnih vozila i opreme održana na Sajmištu, Koren: Spadamo u red županija s najvećim brojem vatrogasaca

Prva smotra vatrogasnih vozila i opreme s područja Koprivničko-križevačke županije održana je danas na koprivničkom Sajmištu.

Smotri su prisustvovali brojni profesionalni i dobrovoljni vatrogasci i građani, kao i župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnica Melita Ivančić, glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima te Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije koja je bila organizator sajma.

Zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan najprije je pozdravio okupljene i ukratko predstavio vozni park zajednice.

– Imamo postrojenih pet kombi vozila, a u našu županiju ih je došlo sedam u zadnje dvije godine. Također imamo i dva kratka vozila koja su kupljena sama te vozila iz programa Ministarstva unutarnjih vozila, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva. Unatrag dvije godine iz fondova Europske unije i proračuna općina i gradova uspjeli smo prikupiti tridesetak vozila – objasnio je Habijan.

Slavko Tucaković, glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, okupljenima se obratio naglasivši da imaju više od 100 posto povećanja broja intervencija.

– Ovo je jako lijepo vidjeti i siguran sam da župan može biti ponosan na naše vatrogasce. Veliki dio sredstava za zajednicu nabavljen je preko Hrvatske vatrogasne zajednice. Drago mi je da se smotra danas održava ovdje, a moram napomenuti kako se priprema natječaj za opremu u vrijednosti nešto višoj od osam milijuna kuna, kao i 80 šumskih vatrogasnih vozila od kojih će u našu županiju doći oko njih pet – poručio je Tucaković.

Smotri je prisustvovao i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je pohvalio rad zajednice i naglasio da je naša županija najvatrogasnija županija u Hrvatskoj.

– Sve ovo stvarno izgleda impresivno i samo je pokazatelj koliko je snažno vatrogastvo naše županije. Smatram da nikakav novac ne može zamijeniti dvije najbitnije komponente, a to su entuzijazam i ljubav koju svaki vatrogasac nosi u sebi. Spadamo u red županija s najvećim brojem vatrogasaca. Iza svega toga stoji mnogo rada i truda i na tome smo vam zahvalni – zaključio je Koren.

Spomenimo kako su predstavljena vozila, čamci i oprema javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnica, Križevci i Đurđevac, županijske Vatrogasne zajednice te dobrovoljnih vatrogasnih društava Legrad, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Koprivnički Bregi, Sigetec, Torčec, Virje, Rakitnica, Podravske Sesvete, Ferdinandovac, Rasinja, Novigrad Podravski, Koprivnica i Gola.

Brojni građani, a posebno djeca, uživali su u prikazu opremljenosti vatrogasnih organizacija i prezentaciji sustava unapređenja zaštite od požara.

 

Smotra vatrogasnih vozila i opreme na koprivničkom Sajmištu 🚒

Objavljuje Drava.info u Subota, 30. travnja 2022.

zatvori