Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo minimalno poražen od Osijeka na Apašu

Nogometaši Slaven Belupa u 30. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Osijeka na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Rezultat utakmice bio je 0:1.

Trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Kocijana, Zirduma, Božića, Boseca i Laušića, a nakon dužeg vremena u početni sastav se vratio Lovro Zvonarek.

– Slaven je prvi zaprijetio i to u drugoj minuti kada je Ivušić obranio udarac Zapate iskosa s desne strane. Pet minuta kasnije Crnac se lijepo oslobodio svog čuvara, no nije zahvatio loptu kako je htio pa je njegov pokušaj s 15-ak metara obranio golman Osijeka. Odgovorili su gosti preko Bralića u 11. minuti. Njegov opasan pokušaj nakon kornera s crte je izbio Soldo. Topčagićev udarac glavom s 10 metara obranio je Sušak. U 21. minuti isti je igrač imao do tada najbolju priliku na utakmici. Izašao je jedan na jedan s našim golmanom, a kao pobjednik tog dvoboja izašao je Sušak. Gosti su poveli u 33. minuti preko Caktaša koji je iz blizine zabio za 0:1. Do kraja prvog dijela još je zaprijetio Kvržić, no rezultat se nije mijenjao – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da je u nastavku susreta prvi ponovno zaprijetio Slaven Belupo.

– Zapata je centrirao, a Crnac glavom loptu poslao iznad grede. Blizu povećanja vodstva Osijek je bio u 61. minuti kada je Sušak odličnom reakcijom obranio snažan udarac Fućka. Odgovorila je naša momčad preko Zvonareka, no mladi ofenzivan nije bio dovoljno precizan u 64. minuti. Caktašev udarac dvije minute kasnije prošao je tik pokraj vratnice. Do kraja utakmice obje su momčadi imale svoje prilike, no Osijek je upisao slavlje rezultatom 0:1 – zaključuju.

zatvori