Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: PORAZ U ZAGREBU Slaven Belupo izgubio od Lokomotive

Nogometaši Slaven Belupa u 29. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz na gostovanju kod Lokomotive.

Iz kluba su poručili kako je domaćin slavio rezultatom 3:1, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Crnac u 45. minuti susreta.

– Lokomotiva je bolje ušla u današnju utakmicu. U prvih 20-ak minuta stvorila je tri prilike, ali Miličević, Pivarić i Marić nisu bili dovoljno spretni i sretni pred našim golom. Odgovorila je naša momčad preko Zapate i Crnca, no rezultat se nije mijenjao. Najbolju, do tada, priliku za Slaven Belupo imao je Brković u 41. minuti. Snažno je naš veznjak pucao izvana, no iznad grede. Odgovorila je Lokomotiva s njihovom najboljom prilikom kada se Kačavenda u idealnoj situaciji, usamljen na osam metara, nije snašao i slabo pucao u Sušaka. Kada se mislilo da će se na poluvrijeme otići bez pogodaka, Bogojević je izvrsno centrirao u 45. minuti i milimetarski točno pogodio Crnca koji glavom trese mrežu Lokomotive za 0:1. Prvijenac mladog napadača – naglasili su u klubu.

Domaćin je izjednačio preko Dabre iz jedanaesterca u 48. minuti. Alyju je zaprijetio u 58. minuti. Njegov udarac s 15-ak metara obranio je Sušak. Nedugo nakon toga Lokomotiva je imala tri izvrsne prilike u razmaku od 15 sekundi, no rezultat se nije mijenjao. U 69. minuti Bosec je snažno odapeo sa 16 metara, ali je stativa spasila domaćina. Iskoristila je to Lokomotiva i u 76. minuti preko Dabre stigla do 2:1. Konačan rezultat, 3:1, postavio je Aliyu u 90. minuti utakmice.

Spomenimo da u večerašnjoj utakmici trener Zoran Zekić nije mogao računati na kartonirane Marinu i Godu, zbog ozljeda su izostali Božić, Kocijan i Zirdum, a u posljednji je tren otpao i Zvonarek.

U idućem kolu Farmaceuti će u Koprivnici ugostiti Osijek. Utakmica će se igrati u nedjelju u 17 sati.


4. travnja 2022. – 29. kolo HT Prve lige
Kranjčevićeva, Zagreb

NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 3:1 (0:1)

NK LOKOMOTIVA: Nevistić – Cipetić, Soldo, Salihu, Miličević – Vasilj (od 72. Maleš), Marić, Kačavenda – Aliyu, Kulenović, Pivarić (od 46. Dabro). Trener: Silvijo Čabraja.

NK SLAVEN BELUPO: Sušak – Tepšić (od 63. Kvržić), Paracki, Soldo – Bogojević, Caimacov, Brković (od 63. Krstanović), Laušić (od 84. Mlinarić), Bosec – Crnac, Zapata (od 84. Hoxha). Trener: Zoran Zekić.

Suci: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Goran Pataki (Đakovo), Kruno Šarić (Županja), Patrik Kolarić (Čakovec)

VAR: Mario Zebec (Cestica), Marjan Tomas (Osijek)

Strijelci: 0:1 Crnac 45′, 1:1 Dabro 48′, 2:1 Dabro 76′, 3:1 Aliyu 90′

Žuti karton: Marić 14′, Kačavenda 71′ (Lokomotiva), Bogojević 30′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Lokomotiva), (Slaven Belupo)

zatvori