Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravkašice pobijedile Viroviticu i plasirale se u polufinale Kupa

Rukometašice Podravka Vegete su odigrale i četvrtfinalnu utakmicu hrvatskog Kupa za žene protiv Virovitice te se plasirale u polufinale Kupa koje je na rasporedu sredinom svibnja u Poreču.

Iz kluba su poručili da su uvjerljivom pobjedom 23:43 zaključile koprivničke rukometašice ovaj susret, a ovogodišnji rukometni vikend u svibnju okupit će iste klubove kao i prošle sezone – čakovečki Zrinski, Bjelovar, Lokomotivu i Podravka Vegetu.

– Kratko su Virovitičanke, prvoplasirana ekipa Druge hrvatske lige Sjever, parirale Podravkašicama, a nakon što su koprivničke rukometašice dostigle radnu temperaturu odvojile su se najprije na plus tri u devetoj minuti, a potom i na plus pet u 12. minuti susreta kada je rezultat bio 5:10. Odlična je na vratima bila i Tucaković koja je samo u prvom poluvremenu upisala ukupno 17 obrana uključujući i tri sedmerca. Pet minuta prije kraja prvog dijela Podravka ima plus sedam, rezultat je 10:17. Naše rukometašice do kraja prvog dijela povećavaju svoju prednost te na odmor odlaze s uvjerljivim plusom i rezultatom 10:21 – objasnili su u klubu.

U drugom poluvremenu još su se bolje razigrale koprivničke rukometašice i nakon samo 10 minuta odlaze na nedostižnih plus 18, rezultat je bio 12:30. U tih 10 minuta drugog dijela domaća ekipa je zabila tek dva pogotka, a Podravka devet. Nastavile su odabranice Gorana Mrđena odličan niz i do kraja susreta u kojem su na kraju slavile rezultatom 23:43.

– U redovima Podravke najviše je pogodaka postigla Stelmakh sa 100-postotnim učinkom, ukupno devet, a slijede ju Milosavljević sa sedam te Gudelj i Šenvald svaka s po šest pogodaka – naglasili su.

Nakon utakmice za klupske su stranice svoje izjave dali vratarka Antonia Tucaković i trener Goran Mrđen.

– Čestitam curama! Plasirali smo se u Final four i sigurno je da smo u ovoj utakmici bili favoriti te da imamo kvalitetniju ekipu. Iza nas se do proteklog vikenda od utakmice s Lokomotivom nanizalo šest utakmica u tempu srijeda – subota pa smo tjedan iza nas iskoristili za intenzivniji rad i kondicijsku pripremu. Dvorana u Virovitici je bila lijepo popunjena i na kraju su obje ekipe dobile veliki pljesak i podršku pa bih pohvalio tu atmosferu – rekao je.

Suigračicama i stručnom stožeru je čestitala i Tucaković.

– Za utakmicu smo se dobro pripremale i ušle motivirano što je rezultat na kraju i pokazao. Sretne smo što smo se plasirale na završnicu Kupa, a sad se okrećemo novim izazovima koji slijede – zaključila je.


ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠICE:

Zamet – Bjelovar 21:27
Sesvete AP – Lokomotiva Zagreb 19:28
1234 Virovitica – Podravka Vegeta 23:43
Zrinski – Osijek 30:28

zatvori