Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: GODIŠNJA SKUPŠTINA Članovi DVD-a Reka proveli brojne aktivnosti i zaslužili Plaketu grada Koprivnice

Članovi DVD-a Reka brojnim su aktivnostima zaključili prošlu godinu, rečeno je to na godišnjoj skupštini društva održanoj u petak.

Unatoč epidemiološkim mjerama tako su organizirali i odradili 24 aktivnosti, između kojih i vatrogasnu vježbu u kojoj su sudjelovali Javna vatrogasna postrojba Koprivnica, većina dobrovoljnih društava iz Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice te DVD Domaji, poručila je izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Sonja Markić.

– Zapovjednik društva Darko Lončarek okupljenima je predstavio i vrijedan rad i sve aktivnosti DVD-a Reka, a posebno je istaknuo kako je društvo lani dobilo Plaketu grada Koprivnice za sveukupni doprinos razvoju vatrogastva i društvenog života u naselju Reka, i to uz 70. obljetnicu postojanja društva koju se nadaju primjereno obilježiti ove godine – naglasila je.

Spomenuo je i jednu požarnu intervenciju koju su lani imali, kao i odlazak na pomoć u Glinu te brojne aktivnosti koje su odradili u sklopu aktivnosti VZG-a Koprivnica poput uklanjanja dimnjaka, dežurstva na akcijama cijepljenja i odlaska u kamp vatrogasne mladeži u Fažani.

– Sva izvješća i planovi prihvaćeni su jednoglasno, a ove je godine u planu nastavak svih aktivnosti, obuka članova te uređenje spremišta kao i suradnja s VZG-om i okolnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima – dodala je Markić.

Spomenimo da je zapovjednik VZG-a Koprivnica Hrvoje Blažeković pohvalio rad društva te zapovjednika Lončareka koji je ujedno i dozapovjednik VZG-a te spremnost svih aktivnih članova na uključivanje u sve aktivnosti i intervencije koje se od njih traže.

– Okupljene je pozdravila i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Reka Kristina Mikulić te još jednom zahvalila na dobroj suradnji svih udruga u ovom prigradskom naselju, a koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je kako je DVD Reka vrijednim radom i neumornim zalaganjem itekako zaslužio lanjsku plaketu – zaključila je.

zatvori