Četvrtak, 25. travnja 2024.

Farmaceuti Tepšić i Kvržić uoči Hajduka: Očekuje nas teška utakmica, ali nećemo se predati bez borbe

Nogometaši Slaven Belupa u nedjelju će na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti splitski Hajduk.

Utakmica 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige na rasporedu je u 17 sati, a kako su nam kazali Farmaceuti Zoran Kvržić i Novak Tepšić, očekuje ih veliki izazov, no ni gostima neće biti lako.

– Nama je čast da ih možemo ugostiti, pokušat ćemo im pomrsiti planove – rekao je Tepšić.

Kvržić je pak nastavio kako je atmosfera u svlačionici pred samu utakmicu dobra.

– Ovaj smo tjedan dobro radili i pripremili se za utakmicu. Sigurno nas očekuje jedna teška utakmica, Hajduk dolazi puno kvalitetniji od nas i favorit je, no mi se nećemo predati bez borbe – poručio je.

Tepšić je spomenuo i kako su Farmaceuti motivirani za nedjeljni susret.

– Hajduk je dovoljan motiv sam po sebi, no nama je bitnije prekinuti crni niz koji nas prati zadnjih šest utakmica i doći do pobjede na domaćem terenu – naglasio je.

Hajduk u Koprivnicu dolazi oslabljen što će Farmaceutima ići u korist.

– Nema treme, možemo napraviti neki rezultat. Znamo da Hajduk dolazi bez svoja dva najbolja igrača pa je to plus za nas, imamo i mi svoje šanse – spomenuo je Kvržić, dok je Tepšić dodao kako momčad svaku utakmicu igra za pobjedu, a tako će i ovu.

Kada je pak riječ o prognozama tko će zabiti za pobjedu, Tepšić misli kako će pobjednički gol zabiti Kvržić, dok Kvržić smatra da će odlučujući pogodak postići Ivan Krstanović.

Dečki su zaključili kako će lakše igrati uz podršku navijača pa su stoga pozvali sve ljubitelje nogometa da Farmaceute dođu bodriti u što većem broju.

Utakmicu je na današnjoj konferenciji za novinare najavio i trener Zoran Zekić te istaknuo kako imaju dosta kartoniranih igrača i ozljeda, ali i pregršt motiva.

– Zaista me ne zanima s kim igramo jer moramo biti motivirani zbog sebe i svog kluba. Uzeli smo bodove Osijeku i Dinamu, a pobijedili smo i Hajduk tako da smo pokazali da možemo igrati protiv svih bez obzira na to što smo napravili dosta izmjena. Uključili smo i dosta mladih igrača, a siguran sam da će dečki dati sve od sebe – poručio je Zekić.

Snimila Lucija Frtalić

Na novinarsko pitanje o Kaliniću i Livaji koji ne dolaze na nedjeljni susret, Zekić je odgovorio da je statistika jedno, a stvarnost i realnost drugo.

– I ja igram cijelu godinu bez Kalinića i Livaje te praktički bez publike, a tu se vidi razlika od 30 bodova. Oni imaju svoje probleme, mi imamo svoje, ali nitko o tome ne razmišlja kad počne utakmica. Nogomet je zanimljiv i kompleksan sport. Drago mi je da dolaze bez njih ako gledamo kvalitetu, ali nije mi drago ako gledamo nogomet – poručio je.

Spomenuo je i kako je svjestan da nisu ničiji prvi izbor, a nažalost niti drugi tako da pokušavaju pronaći igrače i profile koji im odgovaraju što se tiče financijskih uvjeta.

– Sljedeće godine ulazimo s najvjerojatnije najmanjim budžetom u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Zaboravite vremena prije par godina, više nemamo financijsku snagu da bismo se mogli boriti. U specifičnoj smo situaciji u kojoj ovaj klub nije bio dugo godina, što se tiče igračkog kadra i selekcije, ali sve će to doći na svoje mjesto. I drugi klubovi su u krizi, samo se o tome ne govori. Ne priznam nikome da je bolji, cijenim svoje igrače, a od njih očekujem da se međusobno cijene i bore – objasnio je.

Na kraju je dodao kako mu cilj nije osvajanje naslova prvaka.

– Borba za naslov prvaka me ne zanima. Ne spava se, radi se i pokušava se napraviti što je bolje moguće. Bitno je zadržati hladnu glavu i ne raditi paniku te napraviti što je bolje moguće u datom trenutku – zaključio je.

Tekst su pripremili Tomislav Matijašić i Lucija Frtalić.

zatvori