Petak, 29. ožujka 2024.

[3. HNL SJEVER] Prvo kolo nakon podjele tablice Radnik na najtežem mogućem gostovanju

Treća hrvatska nogometna liga Sjever dočekala je podjelu u dvije lige – za prvaka i za opstanak.

Momčadi tako do kraja prvenstva očekuje po pet utakmica, a od naših predstavnika Radnik je u ligi za prvaka, dok su se Podravac i Koprivnica smjestili u ligu za opstanak.

Radnik će ovog vikenda imati najteži mogući zadatak. Gostovat će u Svetom Martinu na Muri kod Poleta, vodeće momčadi lige s 51 bodom. Križevčani su osvojili 44 te pušu za vratom trećeplasiranom Bjelovaru koji ima bod više. Oni će kod kuće biti domaćin šestoj Podravini iz Ludbrega.

Drugoplasirana će Mladost u Ždralovima dočekati peto Međimurje.

U ligi za opstanak Koprivnica će biti domaćin Rudaru iz Murskog Središća. No, samo na papiru. Utakmica će se igrati u Đurđevcu zbog toga što u nedjelju Hajduk gostuje u Koprivnici. Rudar je trenutno zadnji, a Koprivnica deveta. Razlika je samo bod te su u posljednjem srazu Rudari slavili s 2:0 stoga tablica ne smije zavarati Dodika i njegove trupe koje su prošlog vikenda odigrale odlično, no uzele “samo” bod protiv Križevčana.

Podravac iz Virja na gostovanje će u Varaždin kod Varteksa. Virovci su prošlog vikenda u Središću upisali prvu proljetnu pobjedu pa žele nastaviti u istom tonu.

Posljednji par u ligi za opstanak igra se u Orahovici gdje domaći Papuk dočekuje Viroviticu.

zatvori