Četvrtak, 25. travnja 2024.

Umjetnička škola ponovno domaćin glazbene radionice, Oškera: Razvili smo jednu posebnu pozitivnu glazbenu energiju

Umjetnička škola Fortunat Pintarić i ove će godine biti domaćin glazbene radionice SAKS Koprivnica.

Kako je objasnila ravnateljica Ariana Šandl, treća po redu radionica održat će se ovog vikenda, od 25. do 27. ožujka, a polaznici će zajedno s mentorima Petrom Horvat, Nikolom Hrkovićem, Sarom Oškerom i Brunom Bišćanom raditi u komornim sastavima i ansamblu.

– Želja nam je okupiti mlade glazbenike tako da godinama održavamo individualne seminare za određeni instrument, a imamo i vikend seminare koje radi naš Musicorum. Ovogodišnja radionica nudit će individualne sate, rad u komornim sastavima, rad u velikom ansamblu saksofona te uvodne lekcije jazz improvizacije – objasnila je Šandl i dodala kako se ovakva suradnja pokazala uspješnom.

Na radionici će sudjelovati učenici iz Koprivnice, Virja i Đurđevca, a pridružuju im se saksofonisti iz Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Virovitice, Križevaca i Čakovca. Sveukupno će se okupiti 24 mlada saksofonista.

– To se do sada pokazalo korisnim pogotovo za djecu koja uskoro imaju završne ispite na svom instrumentu u našoj školi, a iz godine u godinu imamo sve veći interes za taj instrument kao i broj polaznika – dodala je Šandl.

SAKS Koprivnicu pokrenula je Sara Oškera i to prije tri godine s ciljem učenja koprivničkih saksofonista, ali i sklapanja prijateljstva koja traju cijeli život.

– Moram reći da se baš zbog njih radionica razvila u jednu prekrasnu priču punu dobre energije koja napuni baterije ne samo njima, nego i mentorima koji nam dolaze u goste. Neki od naših bivših učenika nastavljaju svoj glazbeni put na Akademiji za glazbu u Splitu i rado se ponovo vraćaju na radionicu u Koprivnicu – objasnila je voditeljica projekta.

Dodajmo kako je na kraju ovog glazbenog seminara predviđen završni koncert polaznika i mentora koji će se održati u nedjelju u Domu mladih u Koprivnici s početkom u 19 sati.

– Priča se temelji na jednoj posebnoj pozitivnoj glazbenoj energiji koja je pogotovo u današnje krizno vrijeme svima više nego potrebna. Pozivam stoga sve da nam se pridruže na nedjeljnom koncertu i dožive dio naše vesele priče pune glazbe, znanja, napretka i dobre volje – zaključila je Oškera.

Izvor: Umjetnička škola Fortunat Pintarić
zatvori