Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

SASTAJU SE GRADSKI VIJEĆNICI Na dnevnom redu imenovanje novih ulica, izvješće o radu gradonačelnika, donošenje strategije razvoja grada

Dječji vrtić Tratinčica dobiva novu ravnateljicu, Pučko otvoreno učilište i u naredne četiri godine vodit će Maja Holek, Koprivnica dobiva dvije nove ulice – Ulicu Pavla Kanižaja i Ulicu Mare Matočec.

>> Poznato je kako će se zvati ulica na Podolicama u kojoj se gradi nova škola

Ovo su samo neke od odluka koje će se pred koprivničkim gradskim vijećnicima naći u ponedjeljak.

Naime, za 21. ožujka sazvana je nova sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice, inače druga ovogodišnja i sedma u aktualnom sazivu.

Na dnevnom redu je 19 točaka, između kojih i izvješće o radu gradonačelnika za drugih šest mjeseci prošle godine, zatim izvješća o radu gradskih ustanova u kulturi za 2021. godinu, odluka o prijenosu poslovnog udjela u trgovačkom društvu Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Općini Peteranec, donošenje Plana upravljanja nekretninama u 2022. godine te zaključak o usvajanju Strategije razvoja Grada Koprivnice do 2030. godine.

Spomenimo da je u okviru priprema za sjednicu i na poziv predsjednika Gradskog vijeća Ivana Pala jučer održana Koordinacija klubova vijećnika Gradskog vijeća. Njoj su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnica Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća i opće poslove Dubravka Kardaš te vijećnici Gradskog vijeća, Maja Marković, inače SDP-ova potpredsjednica Gradskog vijeća i Saša Cestar predsjednik kluba HDZ-a.