Četvrtak, 25. travnja 2024.

ODZVONILO DIVLJANJU NA CESTAMA Na dvije lokacije u gradu uskoro stižu dvije nove nadzorne kamere

Nadzorne kamere uskoro će biti postavljene na dvije lokacije u Koprivnici – u Starogradskoj ulici i u Ulici Miklinovec.

Naime, Grad Koprivnica je na raspisanom natječaju Ministarstva unutarnjih poslova ostvario pozitivan rezultat s projektom nadzora brzine kretnja vozila na nerazvrstanim cestama na području grada.

– Predmet spomenutog projekta je ostvarivanje sufinanciranja nabave kućišta za smještaj radarskih uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila na cestama. Unutar projekta su nominirane dvije lokacije gdje je utvrđena smanjena prometna sigurnost uslijed učestalog kretanja vozila brzinom većom od dopuštene. Nominirane su lokacije u Starogradskoj ulici i Ulici Miklinovec u Koprivnici – objašnjavaju u Gradskoj upravi.

Nakon što je s resornim ministarstvom potpisan ugovor, Grad je pokrenuo postupak javne nabave dva kućišta za smještaj radarskih uređaja.

– Procijenjena vrijednost nabave iznosi 80.000 kuna bez PDV-a, financijska sredstva za jednostavnu nabavu planirana su u gradskom proračunu za ovu godinu, dana je suglasnost za prikupljanje jedne ponude, jer ne postoji drugi dobavljač za navedeni proizvod. Tako će se poziv za dostavu ponude uputiti na adresu jednog zagrebačkog ponuditelja i to tvrtke Meditronik – pojašnjavaju u Gradskoj upravi.

zatvori