Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Podravkašice u zaostalom kolu uvjerljivo svladale Zrinski

Rukometašice Podravka Vegete odigrale su zaostalo 14. kolo Prve hrvatske rukometne lige za žene u Čakovcu protiv Zrinskog i upisale pobjedu od 19:29.

Iz kluba su poručili da je Podravka Vegeta utakmicu otvorila vodstvom već u prvoj minuti, dok domaćin do prvog pogotka dolazi tek u šestoj, kada je rezultat bio 1:3.

– Priključila se domaća ekipa i došla do izjednačenja od 4:4, ali vraća Podravka prednost i u 15. minuti zabija Mugoša s krila za 4:7. Potom slijedi Šenvald za prvih plus četiri u jučerašnjem ogledu. Trener Zrinskog je u tom trenutku pozvao minutu odmora. Do kraja prvog dijela domaća ekipa ostaje tek na sedam pogodaka, a Podravka je otišla na velikih plus osam za prvih 30 minuta ogleda. Rezultat poluvremena je bio 7:15 – naglasili su i dodali kako u drugom dijelu nije bilo sumnje da će pozitivan rezultat kao i bodovi otići na stranu Podravkašica.

U redovima Podravka Vegete najefikasnije su bile Mugoša i Milosavljević svaka s po pet pogodaka te Šenvald, Zadravec i Franušić svaka s po četiri pogodaka. U redovima domaće ekipe Zrinskog iz Čakovca najviše su se istaknule Hannah Vuljak s pet pogodaka te vratarka Kozjak koja je upisala 15 obrana.

Trener koprivničke momčadi Goran Mrđen nakon utakmice je za klupske stranice kazao kako pobjeda i bodovi nisu bili u pitanju.

– Bili smo prilično dekoncentrirani u zicerima pa je pobjeda mogla biti izraženija. Izvrtjeli smo gotovo sve igračice i nekima su to prve utakmice nakon povreda pa se to i vidi. Sigurno da nam treba još vremena da se one vrate, a najvažnije je da se okrećemo svakoj novoj utakmici – rekao je.

Svoje viđenje ogleda dala je i Gabriela Gudelj kojoj je ovo prva utakmica protiv ekipe za koju je igrala prije dolaska u Podravku, a ujedno i prva nakon male pauze zbog ozljede.

– Bilo je jako lijepo i ugodno vratiti se u dvoranu i igrati ovdje protiv svojih. Zanimljiva utakmica i vrlo mladi Zrinski, cure su se borile i nisu nam baš dopuštale da se odlijepimo na veću razliku. Sprječavale su našu kontru i polukontru koliko god su mogle. Mi smo odradili jedan dobar posao, osvojili smo dva boda. Možda smo mogli realizirati malo više zicera, ali to je sve rukomet i takav dan. Mi idemo dalje – spomenula je.

Spomenimo da je u subotu na rasporedu 19. kolo lige, a Podravka Vegeta gostuje u Bjelovaru – utakmica je na rasporedu u 17:30.


ZRINSKI: Kozjak (15), Strbad; Car, Balent 2, Balaško 2, Pratljačić 3, Balić 1, Resman 2, Bartolić 1, Krizmanić 2(1), Blagus 1, Siročić, Rebernik, Makarova, Vuljak 5(2). TRENER: Nebojša Buvač.

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (4+1), Dumanska (5+1); Zadravec 4, Turk 1, Karlovčan 2, Milošević, Gudelj 3, Milosavljević 5(2), Megerle, Mugoša 5, Franušić 4, Međurečan, Šenvald 4, Stelmakh 1, Pavković. TRENER: Goran Mrđen.

zatvori