Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

FOTO Održana skupština vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Batinske

Posebno svečano bilo je u petak, 11. ožujka 2022. godine u Batinskama.

Naime, 24 člana vatrogasnog pomlatka i mladeži DVD-a Batinske održala su svoju malu izvještaju vatrogasnu skupštinu. Skupština je održana u Društvenom domu Batinske, a istoj su pored članova pomlatka i mladeži nazočili predsjednica DVD-a Batinske Ankica Hadžija i zapovjednik DVD-a Batinske Stjepan Vucikuja.

Skupštinu je vodilo radno voditeljstvo na čelu s predsjednikom Erikom Koserom i članicama Miom Đipalo i Larom Štefanec.

Izvješće o realiziranim aktivnostima tijekom 2021. godine pročitala je Jelena Hadžija. Iz izvješća je bilo vidljivo da su u Batinskama odradili vatrogasne igre u više disciplina, uz nazočnost operativnih vatrogasaca DVD-a Batinske upoznali su “D” prugu i mlaznicu pod pritiskom vode, na vatrogasnim igrama održanim u Velikoj Črešnjevici natjecateljska ekipa pomlatka osvojila je četvrto mjesto od devet ekipa, a ekipa mladeži treće mjesto od ekipa, s ekipom pomlatka sudjelovali su i na Maloj vatrogasnoj olimpijadi u Šemovcima.

Plan rada za 2022. godinu pročitala je Ana Marija Đipalo, iz istog je bilo vidljivo da tijekom 2022. godine planiraju trenirati i uvježbavati natjecateljske ekipe, sudjelovati na vatrogasnom natjecanju VZO Kalinovac, plasirati se na županijsko vatrogasno natjecanje, primiti nove članove i sudjelovati u realizaciji planiranih aktivnosti DVD-a Batinske.

Potom je pročitan prijedlog da se u natjecateljsku ekipu pomlatka prime novi članovi i to Iva Dautanec, Martin Dautanec, Matija Dautanec, Lana Hrženjak, Rene Lugarov i David Štefanec.

Članovi skupštine jednoglasno su prihvatili izvješće i prijedloge. Izvješće i prijedloge moraju verificirati operativni članovi DVD-a Batinske na svojoj godišnjoj skupštini.

Nakon završetka sjednice skupštine, članovi pomlatka i mladeži nastavili su s druženjem uz različite vatrogasne igre koje su sastavni dio vatrogasnih natjecanja.