Četvrtak, 25. travnja 2024.

Članovi Udruge slijepih radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji

Članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su u četiri radionice u sklopu kojih su učili o poboljšanju komunikacijskih vještina.

Kako je rekla tajnica udruge Maja Koren Golub riječ je o trogodišnjem programu “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Dodala je da završavaju s uspješnom provedbom drugog ciklusa spomenutog programa.

Kroz četiri radionice, članovi s tog područja su aktivno sudjelovali te kroz različite aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti.

– Ove godine uveli smo i jednu radionicu posvećenu tehnologijama koje slijepim osobama uvelike olakšavaju svakodnevne aktivnosti no potrebno je savladati uporabu. Radionice su osmišljene s ciljem poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova Udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju – poručila je Koren Golub.

Korisnici su s veseljem sudjelovali u programu i susretima koji su se održavali u coworking prostoru Doma mladih u Koprivnici, a ovim aktivnostima upotpunili su svoju svakodnevicu i aktivno utjecali na suživot u zajednici.

Program “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” Udruga slijepih realizirala je već kroz dva ciklusa, a treći je započeo 1. lipnja 2020. godine.

– Cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima Udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja Županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici, a time utjecati na veću samostalnost, neovisno življenje i bogatiji društveni i kulturni život – objasnila je.

Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije
Izvor: Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

 

zatvori