Petak, 19. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] Teška gostovanja za Križevce, Koprivnicu i Podravac

Pred nama je 18. kolo Treće hrvatske nogometne lige Sjever u kojem predstavnike naše županije čekaju teške utakmice – sve tri momčadi ići će na gostovanja.

Križevčani su povezali dvije pobjede i trenutačno su drugoplasirana momčad iza vodećeg Poleta. Baš će te dvije momčadi u ovome kolu odigrati derbi. Poletovci su u prošlom kolu sigurno prošli prepreku zvanu Virje, ali treba reći da je Podravac pružao dobar otpor kroz svih 90 minuta utakmice. Radnikovci će igrati bez kartoniranog Lisjaka, dok bi domaći trebali biti u najjačem mogućem sastavu.

Spomenuli smo kako su Virovci pružali dobar otpor protiv prvoplasiranog Poleta, no ipak su ostali kratkih rukava. Trenutačno su pretposljednja momčad prvenstva s 12 bodova, četiri više od posljednje Virovitice. Ovo će kolo na gostovanje u Varaždin kod Varteksa. Popularni Bumbari u prošlom su kolu glatko poraženi u Bjelovaru s 4:1. U ovoj utakmici trener Podravca Kozić neće moći računati na iskusnog veznjaka Pleića koji je u posljednjoj utakmici zaradio treći žuti karton.

Koprivnica niti u trećem susretu ovog proljeća nije uspjela doći do pobjede. Nakon remija u Ludbregu i s Varteksom Zeleni su remizirali i s posljednjom Viroviticom na glavnom terenu Apaša. Gubili su domaći pa izjednačili preko Artukovića. U drugom poluvremenu bili su bolji, no previše su promašivali. Ovog će vikenda na teško gostovanje kod Mladosti. Na Brdu ih čeka raspucani domaćin koji je u posljednjem kolu uvalio tri komada Papuku usred Orahovice. Put Ždralova neće kartonirani strijelac pogotka protiv Virovitice Luka Artuković.

U Ludbregu će kod Podravine gostovati Bjelovar koji je ovog proljeća osvojio devet od mogućih devet bodova. Podravina je u prošlom kolu kod Rudara upisala prvu proljetnu pobjedu. U derbiju začelja Virovitica dočekuje Rudar iz Murskog Središća. Međimurje će nakon debakla u Križevcima pokušati popraviti dojam protiv Papuka.

Sve utakmice igraju se u subotu s početkom u 15:30.

zatvori