Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

FOTO Održana 148. redovna godišnja Skupština DVD-a Koprivnica

U subotu, 19. veljače, Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica održalo je svoju 148. redovnu godišnju skupštinu.

Skupština je održana uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, nošenje maski, mjerenje temperature, provjeru COVID potvrda i nalaza testova.

Predsjednik Društva Nikola Sočev otvorio je skupštinu i pozdravio sve nazočne članove, goste i uzvanike. Skupštini su nazočili gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš i njegov zamjenik Goran Matoničkin, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, zapovjednik VZG Hrvoje Blažeković, pomoćnik zapovjednice JVP grada Koprivnice Kruno Krvar, predstavnici bratskih društava iz DVD-a Aljmaš i PGD Domžale – Mesto, kao i predstavnici gradskih DVD-ova.

Izvješće o radu Društva za 2021. godinu podnio je zapovjednik Danijel Matijaković. Kroz izvješća zapovjednika bilo je vidljivo da su tijekom 2021. godine odradili mnoštvo različitih aktivnosti, od osam intervencija, rada s mladima, izvanrednih dislokacija na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, sanaciji dimnjaka na području grada Koprivnice, osiguravanja tijekom cijepljenja, pa do redovnih dislokacija u NP Brijuni, itd. Matijaković je pročitao i prijedlog plana rada Društva za 2022. godinu. Izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je Matea Musa koja je pročitala i prijedlog financijskog plana za 2022. godinu. Izvješće verifikacijske komisije podnio je Borna Fuček. Izvješće Nadzornog odbora podnio je Božidar Bartolec. Skupština je sva izvješća i prijedloge jednoglasno usvojila.

Iz ruku predsjednika VZG Ivana Golubića, vatrogasne spomenice za 10 godina provedenih u vatrogastvu primili su Ivan Markovinović, Valentina Golubić, Tea Bosman, Lana Sinjerec, Ida Demeter, Bernarda Paša, Jelena Krleža, Petra Crljenica, Maja Crljenica i Ivanu Kapusti. Za 20 godina vatrogasne spomenice primili su Nikola Udžbinac i Dragan Bartolec, te za 30 godina Zvezdan Tot, Danijel Topalović i Velimir Mihac.

Od gostiju, nazočnima se prvo obratio zapovjednik Hrvoje Blažeković, koji je pohvalio rad Društva, naglasivši da se na članove DVD-a Koprivnica uvijek može računati u realizaciji brojnih aktivnosti.

Veoma dobar rad pohvalilo je i zapovjednik VZŽ Darko Palaš, koji je naglasio da DVD Koprivnica u mnogočemu prednjači u cijeloj županiji i jedno je od malog broja društava koje ispunjava sve potrebne kriterije po novom Zakonu o vatrogastvu. Palaš je pobrojao i aktivnosti koje realizira VZŽ a u koje se i nadalje mogu uključivati članovi DVD-a.

Na dugogodišnjoj suradnji, dobrom radu i 148. godišnjici, članovima DVD-a Koprivnica čestitali su predsjednici bratskih društava, Dominik Jung iz DVD-a Aljmaš i Anže Korošec
iz PGD-a Domžale – Mesto.

Na dobar rad Društva osvrnuo se i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je istaknuo da je DVD Koprivnica stožerno društvo koprivničkog vatrogastva.

– Svake godine sve više i više ulažemo u vatrogastvo, ove godine taj iznos premašuje milion kuna, međutim pored tehnike u svemu su najvažniji ljudi koji su u svakom trenutku spremni pomoći drugome u nevolji a to ovo Društvo ima, čestitam vam na tome i nadam se da ćemo svi zajedno dočekati vaš 150. rođendan – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Na kraju sjednice, predsjednik Sočev još je jednom zahvalio svima na dolasku, te na kvalitetnom i konstruktivnom učešću u radu skupštine.