Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Održana 148. redovna godišnja Skupština DVD-a Koprivnica

U subotu, 19. veljače, Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica održalo je svoju 148. redovnu godišnju skupštinu.

Skupština je održana uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, nošenje maski, mjerenje temperature, provjeru COVID potvrda i nalaza testova.

Predsjednik Društva Nikola Sočev otvorio je skupštinu i pozdravio sve nazočne članove, goste i uzvanike. Skupštini su nazočili gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš i njegov zamjenik Goran Matoničkin, predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić, zapovjednik VZG Hrvoje Blažeković, pomoćnik zapovjednice JVP grada Koprivnice Kruno Krvar, predstavnici bratskih društava iz DVD-a Aljmaš i PGD Domžale – Mesto, kao i predstavnici gradskih DVD-ova.

Izvješće o radu Društva za 2021. godinu podnio je zapovjednik Danijel Matijaković. Kroz izvješća zapovjednika bilo je vidljivo da su tijekom 2021. godine odradili mnoštvo različitih aktivnosti, od osam intervencija, rada s mladima, izvanrednih dislokacija na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, sanaciji dimnjaka na području grada Koprivnice, osiguravanja tijekom cijepljenja, pa do redovnih dislokacija u NP Brijuni, itd. Matijaković je pročitao i prijedlog plana rada Društva za 2022. godinu. Izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je Matea Musa koja je pročitala i prijedlog financijskog plana za 2022. godinu. Izvješće verifikacijske komisije podnio je Borna Fuček. Izvješće Nadzornog odbora podnio je Božidar Bartolec. Skupština je sva izvješća i prijedloge jednoglasno usvojila.

Iz ruku predsjednika VZG Ivana Golubića, vatrogasne spomenice za 10 godina provedenih u vatrogastvu primili su Ivan Markovinović, Valentina Golubić, Tea Bosman, Lana Sinjerec, Ida Demeter, Bernarda Paša, Jelena Krleža, Petra Crljenica, Maja Crljenica i Ivanu Kapusti. Za 20 godina vatrogasne spomenice primili su Nikola Udžbinac i Dragan Bartolec, te za 30 godina Zvezdan Tot, Danijel Topalović i Velimir Mihac.

Od gostiju, nazočnima se prvo obratio zapovjednik Hrvoje Blažeković, koji je pohvalio rad Društva, naglasivši da se na članove DVD-a Koprivnica uvijek može računati u realizaciji brojnih aktivnosti.

Veoma dobar rad pohvalilo je i zapovjednik VZŽ Darko Palaš, koji je naglasio da DVD Koprivnica u mnogočemu prednjači u cijeloj županiji i jedno je od malog broja društava koje ispunjava sve potrebne kriterije po novom Zakonu o vatrogastvu. Palaš je pobrojao i aktivnosti koje realizira VZŽ a u koje se i nadalje mogu uključivati članovi DVD-a.

Na dugogodišnjoj suradnji, dobrom radu i 148. godišnjici, članovima DVD-a Koprivnica čestitali su predsjednici bratskih društava, Dominik Jung iz DVD-a Aljmaš i Anže Korošec
iz PGD-a Domžale – Mesto.

Na dobar rad Društva osvrnuo se i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je istaknuo da je DVD Koprivnica stožerno društvo koprivničkog vatrogastva.

– Svake godine sve više i više ulažemo u vatrogastvo, ove godine taj iznos premašuje milion kuna, međutim pored tehnike u svemu su najvažniji ljudi koji su u svakom trenutku spremni pomoći drugome u nevolji a to ovo Društvo ima, čestitam vam na tome i nadam se da ćemo svi zajedno dočekati vaš 150. rođendan – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Na kraju sjednice, predsjednik Sočev još je jednom zahvalio svima na dolasku, te na kvalitetnom i konstruktivnom učešću u radu skupštine.

zatvori