Petak, 29. ožujka 2024.

[3. HNL SJEVER] Križevčani igraju derbi, Koprivnica i Podravac kod kuće love bodove

Nakon tri mjeseca pauze vraća se Treća hrvatska nogometna liga Sjever.

Iza momčadi i igrača je više od mjesec dana zimskih priprema te svi željno iščekuju prvo proljetno kolo. Pred klubovima sa Sjevera je još osam regularnih kola. Nakon toga tablica se dijeli na prvih šest klubova koji idu u ligu za prvaka te klubove od sedmog do posljednjeg mjesta koji idu u ligu za opstanak. Nakon podjela, odigrat će se jedan krug, odnosno pet kola. Pa počnimo redom.

Križevački Radnik zimus je zadržao najbolje igrače Nikolića i Dleska, povratnik kod Purgera je i napadač Mihael Mladen iz Ždralova. Radnik je odradio i tradicionalne zimske pripreme na Pagu te spreman dočekuje Mladost na Gradskom stadionu u Križevcima. Ogled druge i četvrte momčadi lige, razlika je samo tri boda. Očekuje nas odlična utakmica, to je sigurno.

Burna je bila zima u redovima NK Koprivnice. S trenerske klupe otišao je Čiković, a došao iskusni Vučeta. Kroz pripreme je bilo pobjeda i poraza, no na kraju je u generalci svladan Borac u Imbriovcu sa 4:2. Delić, Enjo, Artuković, Tropšek i Jarnec nova su imena u redovima Zelenih uz posuđenog veznjaka iz Slaven Belupa, Matiju Vuića. Mladost i iskustvo ukomponirao je Vučeta koji debi ima kod kuće protiv Varteksa. Bumbare predvode iskusni Benko i Režić uz puno mladih igrača. Varteks je osmi s 15 bodova, Koprivnica 10. sa isto toliko. Može li se Vučetina ekipa približiti Varaždincima na tablici i upisati treće slavlje u ovoj sezoni provjerite u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.

>> SLUŽBENO JE Čiković više nije trener Nogometnog kluba Koprivnica

Posljednji predstavnik naše županije, Podravac iz Virja, proljeće otvara na domaćem terenu – na Sportskom parku u Virju gostovat će Papuk. Nakon lošeg starta u prvenstvu, Virovci su se stabilizirali. Bodovna razlika je okruglih 10 bodova, no to ništa ne mora značiti. Virovci su posloženi i spremni upisati tri boda te na najbolji mogući način otvoriti proljetni dio sezone. Gosti će biti oslabljeni izostankom ponajboljeg igrača Marina Čavića.

Ludbreška Podravina je ostala bez nekolicine standardnih igrača – Tkalčića, Slukića, Vuića, Artukovića te Cerovčeca, dok su u rubrici dolasci zapisani Sačer i stoper Giovani. U pripremama su bili odlični, no protivnici su bili nešto slabiji. Trener Blagaj i ludbreške Plave bluze u prvome kolu gostuju u Virovitici sa samo jednim ciljem – osvojiti tri boda.

Zanimljiva utakmica će se igrati i u Bjelovaru gdje istoimeni domaćin dočekuje Međimurje. U Murskom Središću igrat će se međimurski dvoboj između pretposljednjeg Rudara i prvoplasiranog Poleta.


Raspored 15. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori