Petak, 29. ožujka 2024.

ŽUTA TOČKA Mladi koprivnički matematičari na edukaciji će učiti o prikupljanju sredstava

Članovi Udruge mladih koprivničkih matematičara dobitnici su natječaja na temu fundraisinga u sklopu projekta “Žuta točka”.

Kako javljaju iz udruge, natječaj je trajao od 7. do 28. listopada prošle godine, a zadatak je bio snimiti video uradak.

– Članovi su dobitnici natječaja i kao takvi će sudjelovati na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj. Cilj je kroz fundraising edukaciju pružiti udrugama znanja i alate kako će svoju viziju i misiju predstaviti građanima i tvrtkama koji žele sudjelovati u društvenoj promjeni koju organizacija želi postići, a za koju joj je potrebna podrška kroz donacije u novcu, naravi i uslugama te ostale vrste podrške – objasnili su.

U izradi video uratka sudjelovali su Bojana Habek, Mara Grašić, Marina Njerš, Ksenija Varović, Nenad Solić i Hrvoje Šelimber. Rezulate rada prepoznao je stručni žiri te uvrstio udrugu na četvrto mjesto među 20 najuspješnijih.

Spomenimo da  je projekt pokrenula Hrvatska zajednica županija u suradnji s Mladenkom Majerić i Zakladom Konrad Adenauer s ciljem poticanja fundrasing aktivnosti u Hrvatskoj. Projekt podržava i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Izvor: Udruga mladih koprivničkih matematičara
Izvor: Udruga mladih koprivničkih matematičara
Izvor: Udruga mladih koprivničkih matematičara
Izvor: Udruga mladih koprivničkih matematičara
zatvori