Petak, 12. kolovoza 2022.

Županijski stožer: Odgađaju se sva putovanja za učenike i djelatnike škola

Odgađaju se sve vrste putovanja za učenike i djelatnike škola do poboljšanja epidemiološke situacije i ublažavanja epidemioloških mjera.

Preporuka je to članova Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nakon jučerašnje telefonske koordinacije na kojoj je raspravljano o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije.

– S obzirom na brojne upite ravnatelja, raspravljali smo o terenskoj nastavi i putovanjima učenika osnovnih i srednjih škola, kao i djelatnika škola. Na temelju procjene epidemiološke struke i trenutne epidemiološke situacije na području županije, donijeli smo preporuku o odgodi svih vrsta putovanja za učenike i djelatnike škola do trenutka poboljšanja epidemiološke situacije i ublažavanja epidemioloških mjera. Konačnu odluku o svakom pojedinačnom putovanju donosi ravnatelj škole – objasnili su.

Spomenimo i kako je na koordinaciji bilo riječi o nastavku akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Do kraja siječnja organizirano je još devet punktova na kojima se građani mogu cijepiti prvom, drugom ili trećom dozom, i to cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen.
Članovi stožera na kraju su još jednom uputili apel sugrađanima da odgovornim ponašanjem i pridržavanjem svih epidemioloških mjera prevencije, doprinesu zaštiti zdravlja zajednice i  pomognu u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom.