Petak, 29. ožujka 2024.

Žena koja je u Hlebinama ubola partnera nožem u prsa trenutno u zatvoru, muškarcu spašen život

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 39-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Riječ je o slučaju koji se dogodio prije tjedan dana u Hlebinama, kada je ženska osoba u subotu oko 22:15 u kući ubola 32-godišnjaka u prsa.

>> STRAVA U HLEBINAMA Žena (38) ubola muškarca (32), završio je u bolnici

>> Poznati detalji pokušaja ubojstva u Hlebinama, pritvorena 38-godišnjakinja

– Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnja okrivljenica 1. siječnja 2022. u kuhinji obiteljske kuće u jednom mjestu na području Koprivničko-križevačke županije, tijekom svađe s izvanbračnim suprugom (1989.), u cilju da ga usmrti, zadala ubod nožem u prsni koš i nanijela mu tešku ozljedu, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom – opisuju iz odvjetništva.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu djelomično je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi. Ipak, odbila je prijedlog da se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.

Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu protiv odluke sutkinje da se zatvor ne odredi po toj osnovi.

zatvori