Subota, 20. travnja 2024.

Zakon propisuje mikročipiranje pasa, Grad subvencionira troškove

Gradske vlasti u 2022. godini subvencioniraju mikročipiranje pasa na području Koprivnice.

– Zakonom je propisano da svi psi moraju biti označeni mikročipom najkasnije 90 dana od dana štenjenja. Također, svi psi koji su označeni moraju biti upisani u Upisnik kućnih ljubimaca. Isto tako, Pravilnikom o označavanju pasa propisano je da svi psi moraju biti obavezno označeni mikročipom, čiji broj mora biti uveden u evidenciju ovlaštene veterinarske organizacije odnosno veterinarske ambulante privatne prakse ovlaštene za cijepljenje pasa protiv bjesnoće. Ovakav način označavanja pasa osim što je obavezan ujedno je i koristan za same vlasnike pasa u slučaju da pas odluta – objašnjavaju u gradskoj upravi.

Stoga je Grad Koprivnica u proračunu za ovu godinu osigurao financijska sredstva za subvencioniranje troškova mikročipiranja pasa građana s iznosom od 58 kuna po psu.

– Radi izvršavanja usluge mikročipiranja pasa zaključit ćemo ugovore s ovlaštenim pružateljima navedenih usluga, i to Veterinarskom stanicom – Nova u Ulici Mihovila Pavleka Miškine 46, zatim Veterinarskom stanicom Koprivnica u Ulici Mihovila Pavleka Miškine 66 te Veterinarskom ambulantom PETS2VETS u Ulici Ivice Hiršla 11 koji će mjesečno dostavljati popis mikročipiranih pasa sa svim potrebnim podacima o izvršenoj usluzi i vlasnicima mikročipiranih pasa – zaključuju u Gradu.

zatvori