Izvor: Gimnazija Fran Galović
Učenici Gimnazije Fran Galović položili su važne ispite iz francuskog jezika.

Kako je to za školski list napisala profesorica Martina Šifkorn-Labazan, riječ je o ispitima koji se u školi polažu već 16 godina, a učenici svake godine mogu birati koju će razinu položiti – A1, A2, B1 ili B2.

– Na ispitu se ispituju sposobnost usmenog i pismenog razumijevanja i usmenog i pismenog izražavanja. Jedan od uvjeta prijave je da profesor koji prijavljuje učenike na ispit bude i certificirani ispitivač, odnosno da je položio propisani ispit – objasnila je Šifkorn-Labazan.

Svoja iskustva s ispitima podijelili su i sami gimnazijalci. Kako je to rekao učenik Borna Paska, ispit nije bio pretežak.

– Volim francuski jezik i Francusku kao zemlju. Puno sam naučio u ove dvije godine i nadam se da ću još puno naučiti – poručio je.

Sličnog stava bila je i učenica Jelena Labazan koja je kazala kako je mislila da će ispit biti teži, ali ga je na kraju s lakoćom položila, dok učenica Ivana Subotičanec smatra da je ispit koristan za buduće školovanje i za lakši pronalazak posla. Dojmove ostalih učenika možete pročitati ovdje.