Petak, 29. ožujka 2024.

VRIJEDNE DIPLOME Koprivnički gimnazijalci položili važne ispite iz francuskog jezika

Učenici Gimnazije Fran Galović položili su važne ispite iz francuskog jezika.

Kako je to za školski list napisala profesorica Martina Šifkorn-Labazan, riječ je o ispitima koji se u školi polažu već 16 godina, a učenici svake godine mogu birati koju će razinu položiti – A1, A2, B1 ili B2.

– Na ispitu se ispituju sposobnost usmenog i pismenog razumijevanja i usmenog i pismenog izražavanja. Jedan od uvjeta prijave je da profesor koji prijavljuje učenike na ispit bude i certificirani ispitivač, odnosno da je položio propisani ispit – objasnila je Šifkorn-Labazan.

Svoja iskustva s ispitima podijelili su i sami gimnazijalci. Kako je to rekao učenik Borna Paska, ispit nije bio pretežak.

– Volim francuski jezik i Francusku kao zemlju. Puno sam naučio u ove dvije godine i nadam se da ću još puno naučiti – poručio je.

Sličnog stava bila je i učenica Jelena Labazan koja je kazala kako je mislila da će ispit biti teži, ali ga je na kraju s lakoćom položila, dok učenica Ivana Subotičanec smatra da je ispit koristan za buduće školovanje i za lakši pronalazak posla. Dojmove ostalih učenika možete pročitati ovdje.

zatvori