Srijeda, 24. travnja 2024.

VISOK UDIO POZITIVNIH Zaraza koronavirusom potvrđena kod 80 posto testiranih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o visokom postotku novozaraženih koronavirusom.

Naime, tijekom jučerašnjeg dana PCR i brzim antigenskim testovima izuzeto je 299 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, a od toga je potvrđeno 238 novih slučajeva bolesti COVID-19. Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tako iznosi čak 79,6 posto.

Trenutno je u našoj županiji aktivan 1.541 slučaj koronavirusa. Ozdravilo je 229 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 40 pacijenata, od kojih je šest na respiratoru. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 20.711 osobe.

Iz stožera podsjećaju da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. U Križevcima je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 420 osoba, a koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Što se tiče testiranja u Križevcima, ono će se od ponedjeljka, 24. siječnja provoditi na parkiralištu kod dvorane OŠ Ljudevita Modeca (Potočka ulica) od 7:30. Otvaranjem ovog punkta s radom prestaje testiranje na parkingu kod Doma zdravlja u Križevcima, objasnili su iz stožera.

zatvori