Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Biciklist opet napuhao najviše, policija provela noćni nadzor alkoholiziranosti vozača

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda zabilježili su tri prometne nesreće i sankcionirali 239 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako su okolnosti prometnih nesreća bile neprilagođena brzina, nepropisno skretanje i nepropisno okretanje. Od 239 prometnih prekršaja najviše njih odnosilo se na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila uhićena, a protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak. Na izdržavanje izrečene kazne zatvora predan je jedan vozač. Privremeno je, od recidiviste, bio oduzet osobni automobil – objasnili su u policiji.

>> TRI PUTA ISTI PREKRŠAJ Muškarac ekspresno strpan u zatvor

Po pitanju najveće brzine kretanja, ona je utvrđena u subotu u 00:13 na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 između Plavšinca i Novigrada Podravskog nedaleko Koprivnice, kada je 45-godišnjak vozio osobni automobil brzinom od 146 kilometara na sat, iako je ona na rečenoj dionici ograničena na 90.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 16:20 u Ulici Palih Boraca u Đelekovcu nedaleko Koprivnice kod 39-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 3,12 promila vozio bicikl – ističu.

Izvršen je i nadzor 84 mlada vozača. Oni su počinili 12 prometnih prekršaja, od čega šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Spomenimo i da je 22. i 23. siječnja od 18 do dva sata provedena akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

– Tijekom akcije izvršen je nadzor 166 vozača, od čega 41 mladog vozača. U akciji su utvrđena 24 prometna prekršaja, od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i sedam prekršaja mladih vozača, od čega tri također zbog vožnje u pijanom stanju – zaključili su u policiji.

zatvori