Izvor: OŠ Đuro Ester
Učiteljica geografije Osnovne škole Đuro Ester Dubravka Vajdić Kolarić dobitnica je Godišnje nagrade za poučavanje geografije.

Među nagrađenima se našla odlukom Odbora za dodjelu nagrade Hrvatskog geografskog društva u 2021. godini.

– Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u Osnovnoj školi Đuro Ester tijekom svog rada ističe se pedagoškom profesionalnošću i iznimnim metodičkim vještinama u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima te je u školi postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu – poručuju iz škole.

Dodaju da je uvijek među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu.

– U radu s učenicima uvijek ustraje na razvoju geografskih vještina te potiče njihovu samostalnost i kreativnost. Dolaskom u Školu 1991. godine, unijela je geografski duh u prostore Škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika. Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima upravo su najbolji pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima – objašnjavaju.

Napominju da je osim njenog dugogodišnjeg kvalitetnog i uspješnog stručno-pedagoškog rada s učenicima, nužno spomenuti i čitav niz aktivnosti kojim je doprinijela razvoju i unapređenju škole.

– Vođenjem županijskog stručnog vijeća geografije Koprivničko-križevačke županije stvorila je uvjete za dolazak niza istaknutih predavača u Školu. Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću. Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele škole – zaključuju.