Srijeda, 27. ožujka 2024.

Učiteljica Dubravka Vajdić Kolarić dobitnica je Godišnje nagrade za poučavanje geografije

Učiteljica geografije Osnovne škole Đuro Ester Dubravka Vajdić Kolarić dobitnica je Godišnje nagrade za poučavanje geografije.

Među nagrađenima se našla odlukom Odbora za dodjelu nagrade Hrvatskog geografskog društva u 2021. godini.

– Dubravka Vajdić Kolarić, učiteljica s trajnim statusom savjetnice u Osnovnoj školi Đuro Ester tijekom svog rada ističe se pedagoškom profesionalnošću i iznimnim metodičkim vještinama u neposrednom odgojno-obrazovnom radu s učenicima te je u školi postavila novi model poučavanja geografije kroz inovativne oblike timskog rada, terensku, projektnu i integriranu nastavu – poručuju iz škole.

Dodaju da je uvijek među prvima uvodila nove nastavne metode i različite oblike rada te uspješno implementirala nove načine poučavanja koje su zahtijevale reforme u obrazovnom sustavu.

– U radu s učenicima uvijek ustraje na razvoju geografskih vještina te potiče njihovu samostalnost i kreativnost. Dolaskom u Školu 1991. godine, unijela je geografski duh u prostore Škole i probudila geografsku znatiželju i ljubav prema predmetu kod mnogih generacija učenika. Postignuti obrazovni rezultati učenika na županijskim i državnim natjecanjima upravo su najbolji pokazatelj koliko ulaže vremena u rad s učenicima – objašnjavaju.

Napominju da je osim njenog dugogodišnjeg kvalitetnog i uspješnog stručno-pedagoškog rada s učenicima, nužno spomenuti i čitav niz aktivnosti kojim je doprinijela razvoju i unapređenju škole.

– Vođenjem županijskog stručnog vijeća geografije Koprivničko-križevačke županije stvorila je uvjete za dolazak niza istaknutih predavača u Školu. Unaprijedila je organizaciju terenskih nastava uz sustavni rad na susretu učenika s izvornom stvarnošću. Sva saznanja sa stručnih usavršavanja nesebično i kontinuirano prenosi kolegama u školi, a svojim mnogobrojnim tekstovima u tiskovinama i sudjelovanjem u izdavačkoj djelatnosti škole, ostavila je neizbrisiv trag u popularizaciji geografije, učeničkih i učiteljskih postignuća, a time i cijele škole – zaključuju.

zatvori