Petak, 29. ožujka 2024.

U Podravini i Prigorju trenutno aktivno 1.276 slučajeva bolesti COVID-19

S obzirom na to da tijekom nedjelje nema redovnog testiranja na koronavirus, danas nema potvrđenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da je trenutno na našem području aktivno 1.276 slučajeva ove bolesti, ozdravile su 163 osobe, a na bolničkom liječenju je 40 pacijenata, njih šest je na respiratoru.

Iz stožera poručuju da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Podsjećaju i na promjenu lokacije za testiranje na koronavirus u Križevcima, gdje se ono od danas provodi na parkiralištu kod dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca od 7:30. Dodajmo da otvaranjem ovog punkta s radom prestaje testiranje na parkingu kod Doma zdravlja u Križevcima.

Spomenimo da je tijekom proteklog tjedna, odnosno od 17. do 23. siječnja, brzim antigenskim testovima testirano 2.080 osoba, dok su pozitivne bile 292 osobe.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori