Srijeda, 24. travnja 2024.

U Podravini i Prigorju potvrđeno 58 novih slučajeva koronavirusa, jučer izuzeto 120 uzoraka

Nakon što je tijekom jučerašnjeg dana izuzeto 120 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, jutros je potvrđeno 58 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tijekom protekla 24 sata tako iznosi 48 posto.

– Trenutno je aktivno 1.439 slučajeva. Ozdravilo je 160 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 39 pacijenata, od kojih je šest na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u ukupno 20.769 slučajeva – poručili su iz županijskog stožera.

Spomenuli su i kako se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

– U Koprivnici je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 365 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva – istaknuli su.

Podsjetimo, od ponedjeljka će se testiranje u Križevcima provoditi na parkiralištu kod dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici od 7:30. Otvaranjem ovog punkta s radom prestaje testiranje na parkingu kod Doma zdravlja u Križevcima.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih preporuka.

zatvori