Petak, 19. travnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule tri osobe s koronavirusom, pozitivno 56 posto testiranih

Nakon što su tijekom jučerašnjeg dana izuzeta 402 uzorka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, jutros je potvrđeno 226 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tijekom protekla 24 sata tako iznosi 56 posto.

– U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su tri osobe rođene 1935., 1937. i 1940. godine s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa – poručili su iz županijskog stožera.

U Podravini i Prigorju trenutno su aktivna 1.354 slučaja zaraze koronavirusom, ozdravile su 84 osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od kojih su tri na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u ukupno 21.129 slučajeva.

U županijskom stožeru podsjećaju na akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u sklopu kojih su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

– Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 225 osoba – zaključili su.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori