Ilustracija / Snimio Valentino Štefanek.
Nakon što su tijekom jučerašnjeg dana izuzeta 422 uzorka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, jutros je potvrđen 151 novi slučaj zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba rođena 1954. godine s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa – objasnili su u županijskom stožeru.

U Podravini i Prigorju trenutno je aktivno 1.018 slučajeva zaraze, ozdravilo je 10 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od čega je osam na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 19.241 slučaju.

Spomenimo i da je jučer u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj su se odazvale ukupno 1.032 osobe koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

U stožeru podsjećaju kako su na snazi i nove preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.