Ilustracija / Snimio Valentino Štefanek.
Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 247 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, jutros je potvrđeno 107 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba rođena 1938. godine s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa – ističu u županijskom stožeru.

U Podravini i Prigorju trenutno su aktivna 662 slučaja zaraze, ozdravile su 62 osobe, na bolničkom se liječenju nalazi 49 pacijenata, od čega je osam na respiratoru. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena je u 18.859 slučajeva.

– U prostorima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici jučer je provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 296 osoba koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva – nastavljaju u stožeru.

Dodajmo da se akcija cijepljenja nastavlja sutra na punktu u Koprivnici u prostoru dvorane Srednje škole Koprivnica u terminu od 14 do 18 sati.

– Građani se mogu cijepiti Pfizerom, Modernom i Johnsonom, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – objašnjavaju u stožeru. Detaljan raspored novih punktova dostupan je ovdje.

>> Cijepljenje bez najave u Koprivnici i 12. siječnja; građanima dostupni Pfizer, Moderna i Johnson

Spomenimo da je danas na snagu stupila Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koje će biti na snazi do 31. siječnja. Također, na snazi su i nove preporuke o prioritetima za testiranje na koronavirus, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.