Četvrtak, 18. travnja 2024.

STANJE U PODRAVINI I PRIGORJU Čak 63 posto testiranih pozitivno na koronavirus

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 369 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, danas je potvrđen 231 novi slučaj bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

U posljednja 24 sata udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih iznosi 63 posto.

– U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su tri osobe – 1942., 1943. i 1957. godište, s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa. Na našem području trenutno je aktivno 880 slučajeva ove bolesti, ozdravilo je 11 osoba, na bolničkom liječenju je 47 pacijenata, šestero ih je na respiratoru – poručuju iz stožera.

Spomenimo da se danas nastavlja akcija cijepljenja na punktu u Koprivnici u prostoru dvorane Srednje škole Koprivnica od 14 do 18 sati. Građani se mogu cijepiti cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen, potrebno je obavezno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva. Dodajmo da je detaljan raspored cijepljenja dostupan na mrežnim stranicama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori