Petak, 19. travnja 2024.

Ravnateljica Tratinčice Ida Šipek podnijela ostavku: Moj osobni i profesionalni razvoj u ovom trenutku treba ići u drugom smjeru

Ida Šipek predala je zamolbu da ju se razriješi s dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Tratinčica s 1. veljače.

– Osjećam da moj osobni i profesionalni razvoj u ovom trenutku treba ići u drugom smjeru. Smatram da sam tijekom ovih pet godina dala svoj maksimalni doprinos razvoju vrtića s pozicije ravnateljice. Ispunjavalo me stvaranje novih programa, projekata, stvaranje boljih uvjeta za našu djecu, za naše zaposlenike i slično. Tu je svakako bila i velika odgovornost, ne samo za poslovanje, zaposlenike, procese, uvjete, već i za svako dijete koje polazi naš vrtić. Svaki posao koji radim, radim odgovorno i dajem 100 posto od sebe. Kad osjetim da postoji mogućnost da to ne bude tako, onda je trenutak i fer da se to otvoreno i kaže – rekla je Šipek.

Napomenula je da je sretna što joj je gradonačelnik, zajedno sa svojim suradnicima, dao povjerenje i podršku za prvi mandat, a isto tako podržao i za drugi i na tome mu je zahvalna.

– Zahvalna sam i svim ljudima koji su sa mnom bili na ovom putu, od pročelnice, članova Upravnog vijeća, zaposlenika, ali i roditelja. Svatko od nas ugradio je neki svoj doprinos u stvaranje boljih uvjeta za našu djecu. Ova odluka nije mi bila nimalo laka pogotovo kada pogledam unatrag i koliko je toga napravljeno. No, kroz život sam nekako naučila da se više fokusiram na budućnost tako da okrećem novu stranicu svog poslovnog života i smatram da ću kroz novu ulogu dati svoj neki novi doprinos u daljnjem razvoju naše zajednice – objasnila je Šipek.

Dodala je da ostaje raditi kao psihologinja u vrtiću i to ju jako veseli.

– To je zapravo nekako moj stvarni poziv, biti u direktnom kontaktu s djecom i pomoći im koliko je to god moguće u njihovom razvoju. Tijekom ovog perioda nastavila sam se i stručno usavršavati te sam na zadnjoj godini edukacije za geštalt psihoterapeuta, a započela sam i psihoterapeutski rad pod supervizijom pa ću se time baviti i ubuduće – istaknula je.

Imala je nekoliko razgovora o svojoj ostavci i drago joj je što su odgovorne osobe shvatile njeno razmišljanje i izašle joj ususret.

– Ostavka je prihvaćena na Upravnom vijeću i nakon toga ide na Gradsko vijeće. Upravno vijeće ujedno Gradskom vijeću predlaže i vršitelja dužnosti – zaključila je Šipek.

zatvori