Subota, 20. travnja 2024.

PRVI DOGGY RUN Mihac Kovačic: Crnom gorom trčat će psi i njihovi najbolji prijatelji, ovakve utrke kod nas su u začecima

Dok šumskim stazama Crne gore već trče mali i veliki rekreativci, u utrkama će uskoro moći uživati i njihovi četveronožni prijatelji.

Naime, kako nam je to rekao Tomislav Mihac Kovačic ispred Sportske platforme Run, Man, Run, 30. travnja održat će se Prvi doggy run.

– To je zapravo tip canicross utrke i nije novost na svjetskom nivou, no u Hrvatskoj je tek u začecima. Imamo tu čast da ugostimo drugo kolo Hrvatske canicross lige, to je velika stvar za nas, ali i Koprivnicu i sportsku javnost. Riječ je utrci psa i njegovog najboljeg prijatelja, kako smo mi to nazvali, odnosno čovjek i ljubimac trče zajedno – objasnio je.

Na koprivničkoj Crnoj gori pripremit će se tako mala trail staza od šest i pol kilometara i 200 metara nadmorske visine. Organizatori lige su već oduševljeni konfiguracijom staze, zbog čega se Kovačic nada kako će ova utrka biti tek početak velike suradnje.

– Službene prijave kreću kroz koji tjedan, mogu se prijaviti svi koji vole trčati i biti u prirodi te imaju psa. Liga zahtjeva neke uvjete – pas mora biti socijaliziran, mora moći trčati šest i pol kilometara i mora biti na posebnom povodcu. Više informacija moći ćete pronaći na našim Facebook stranicama – istaknuo je i otkrio kako će spomenuta utrka biti samo dio sportskih trkačkih događaja tog dana.

Snimio Valentino Štefanek.

Podsjetimo, Kovačic je i suorganizator Šumske cross lige koja je počela u listopadu prošle godine, a čije se finale očekuje 19. veljače. Utrke se također odvijaju na Crnoj gori.

– Lijepo je znati da Koprivnica i podravska regija imaju zainteresiranih za bavljenje sportom i rekreacijom. Kroz šest kola trčalo je više od 120 trkača, a najbitniji su mališani koji su paralelno s utrkama za odrasle imali svoje utrke. Oni su trenutno završili četiri kola, očekuje nas finalno – spomenuo je.

>> FOTO Više od 60 malih i velikih trkača istrčalo četvrto kolo Šumske cross lige

Naglasio je i kako je odazivom trkača izuzetno zadovoljan.

– Brojke govore same za sebe, okupili smo ljude koji su zainteresirani za utrke koje ne donose ekstra bodove niti se boduju za kupove i prvenstvo. U zimskom periodu nema puno službenih utrka pa ljudima fali druženja i rekreativnog sporta, kao i prilike za trening. No, svega toga ne bi bilo bez prekrasne prirode na Crnoj gori koja živi; još jednom upućujemo apel nadležnima da počnu program obnove staze i sprava – zaključio je Kovačic.

zatvori