Utorak, 23. travnja 2024.

Policija tijekom proteklog tjedna zabilježila 14 prometnih nesreća, u noćnom izlasku zatečen maloljetnik

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog tjedna zabilježili su devet kaznenih djela, 14 prometnih nesreća, požar na građevinskom objektu i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

Kako poručuju iz policije, od devet kaznenih djela najviše njih odnosi se na djela općeg kriminaliteta i djela maloljetničke delinkvencije. Po pitanju prekršaja narušavanja javnog reda i mira, zabilježen je prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj drskog ponašanja.

– Zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 13 s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše je ozlijeđen biciklist – objašnjavaju u policiji.

Uz to, na građevinskom objektu izbio je požar, a nastala materijalna šteta cijeni se na oko 3.000 kuna. Nije bilo ozlijeđenih osoba, ističu u policiji.

Zatečen je i jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

zatvori