Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravka u nedjelju dočekuje ekipu koja ju je razbila 24 razlike, Mrđen: To se neće ponoviti, Dortmundu neće biti lako

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju u 14 sati u dvorani Josip Samaržija-Bepo dočekuju Borussiju Dortmund u sklopu 9. kola DELO Lige prvakinja.

Trener Goran Mrđen na konferenciji za medije najavio je taj novi europski izazov za njegovu ekipu.

– Mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu, teško je sada reći hoće li to biti dovoljno za nešto. Da nas nema, nema nas, ali nećemo sada plakati. Otkad sam tu, već četvrti put mijenjamo sustav u obrani i napadu s obzirom na to tko je zdrav. Ono što mogu reći je da Dortmundu neće biti lako, u to sam uvjeren – smatra trener.

Zbog ozljeda neće biti Larisse Kalaus, Iryne Stelmakh i Nikoline Zadravec, a ostali dio ekipe, kako kaže Mrđen, nije na “sto posto” i mnogo je manjih bolova ili sitnih ozljeda.

– Dortmund je dobra ekipa, kao i svaka u Ligi prvakinja, na svakoj poziciji imaju dvije ili tri dobre igračice. No, imamo i mi svoje adute, nećemo se kockati, pripremili smo se i mislim da ih možemo dobiti doma, ako bi to bilo i iznenađenje – rekao je Mrđen.

Goran Mrđen / Snimio Sanjin Bojić.

U Dortmundu je Podravka krajem listopada doživjela pravi potop, bilo je 38:14 za domaćina. Za takav poraz od 24 razlike ni danas nemaju pravo objašnjenje.

– Kada bi svaka igračica trebala prepričati što se tamo dogodilo, mislim da biste čuli 16 različitih priča. Nakon 20-ak minuta ne znam u što smo krenuli i tome nije bilo kraja, kao da smo bili u lošem transu. Takvih utakmica jednostavno ima, i između ekipa koje su podjednake. To se ponoviti neće, ali nije loše da se prisjetimo s vremena na vrijeme – vjeruje trener Podravkašica.

Sara Šenvald prihvaća krivicu za to na igračice, pogotovo s obzirom na to da u toj utakmici Mrđen još nije ni stigao ostaviti svoj trenerski pečat.

Sara Šenvald / Snimio Sanjin Bojić.

– Mogu preuzeti krivicu za visok poraz na nas, nismo imali puno vremena s trenerom za puno pripreme ili taktičke zamisli. Nijedna od nas ne zna naći objašnjenje za takav poraz, želimo pokazati da to nije realno stanje – rekla je Šenvald.

U Mađarskoj su Podravkašice bile na mini pripremama prije Dortmunda, što bi im trebalo pomoći u fokusiranju na plan igre.

– Dugo je prošlo od naše zadnje utakmice u Ligi prvakinja i željno iščekujemo novu, nadam se uz pozitivan rezultat. Fokus će nam biti agresivna obrana, odigrati borbeno i čvrsto, i boriti se za bod ili dva – otkrila je ona.

S njome se slaže i klupska kolegica Korina Karlovčan.

Korina Karlovčan / Snimio Sanjin Bojić.

– Atmosfera je dobra, iako nas zbog ozljeda nema baš previše. To nam ne daje za pravo da se ponove loše partije od prošle polusezone – smatra ona.

Podsjetimo, na ulazu u dvoranu najbržim navijačima podijelit će se 50 kalendara, a igračice će nakon zagrijavanja u publiku bacati dresove s autogramima i šalove. Izabrat će se i najkreativniji navijač, koji će biti prigodno nagrađen. Ulaznice su besplatne, a mogu se podići od danas u Pivnici Kraluš, Caffe baru Laganini te u klupskim prostorijama, a bit će dostupne i uoči utakmice, pod uvjetom da ih još ostane. Broj navijača ograničen je na 400, a u dvorani su obavezne maske i važeća COVID potvrda, koja se s osobnim dokumentom pokazuje na ulazu.

zatvori