Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Počinje izgradnja prve dionice pješačke staze u ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu

U ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine, općinski načelnik Općine Koprivnički Ivanec potpisao je Ugovor o početku radova na izgradnji prve dionice pješačke staze u ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu.

Izvođač radova je poduzeće “Tehno-Elektro d.o.o.” iz Đakova, a ukupna vrijednost radova iznosi 1.480.116,13 kuna s PDV-om.

Prva dionica obuhvaća izgradnju staze na dijelu od spoja sa Vinogradskom ulicom, odnosno od kružnog toka, do križanja s ulicom Braće Radića, odnosno do dječjeg igrališta, a staza će se graditi s desne strane, ako gledamo prema sjeveru. Uz izgradnju staze, postavlja se i oborinska kanalizacija po cijeloj dužini, a u ovoj prvoj dionici oborinska kanalizacija će se još i produžiti u sjeverni odvojak ulice Matije Gupca do kućnog broja 89, odnosno do kanala uz navedeni stambeni objekt. Oborinska će se kanalizacija postavljati s desne strane gledajući od kružnog toka do dječjeg igrališta, pa će kod križanja prijeći na lijevu stranu i do kućnog broja 89 će se postavljati po lijevoj strani ceste.

Napomenimo još i da će stručni nadzor nad izgradnjom staze obavljati poduzeće “Petgrad d.o.o.” iz Koprivnice, a ukupna vrijednost stručnog nadzora iznosi 24.250,00 kuna s PDV-om.

– Ovaj projekt obuhvaća izgradnju prve dionice navedene staze, a u drugoj polovici 2022. godine planiramo pokrenuti i izgradnju druge dionice navedene staze, koja će obuhvaćati sjeverni odvojak ulice Matije Gupca i odvojak, spoj, prema Koprivničkoj ulici – objasnili su u Općini Koprivnički Ivanec.

Mole se svi mještani općine, a posebno stanovnici ulice Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu, da imaju strpljenja dok se radovi ne završe, a sve u cilju ljepšeg, boljeg i nadasve sigurnijeg izgleda općine.