Petak, 19. travnja 2024.

PANDEMIJA, 5G, RAVNA ZEMLJA Velimir Grgić Koprivničance će upoznati s modernim teorijama zavjere

U Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović svoju će knjigu u srijedu predstaviti Velimir Grgić.

Iz knjižnice poručuju kako je riječ o knjizi naziva “Teorije zavjere 21. stoljeća”, a predstavljanje je na rasporedu u 18 sati.

– Živimo u doba dosad neviđene inflacije informacija, ali i dezinformacija. Posebno je to došlo do izražaja u vrijeme pandemije koronavirusa. Usporedno s tim pojavile su se i teorije i “teorije” o 5G mreži, pojavio se i QAnon te dosad nezamisliva razmišljanja o – ravnoj zemlji, ali i pticama “koje zapravo ne postoje, nego su – dronovi”. Što je u toj kakofoniji vijesti istina a što laž, kako smo došli do toga da vjerujemo ili u sve ili ni u što, pokušava nam otkriti Grgićeva knjiga – objašnjavaju u koprivničkoj knjižnici.

Dodaju kako nam Grgić na jednostavan i pregledan, ali i uzbudljiv način prvi u Hrvatskoj na jednom mjestu nudi cjelovit pregled i kronologiju ovog fenomena.

– Knjiga je zapravo mali, ali učinkovit vodič za snalaženje u suvremenom svijetu u kojem – očito – ništa nije onako kako izgleda, vodič za snalaženje za sve one koji o vremenu u kojem živimo žele dobiti (napokon) pouzdane i provjerene informacije – zaključuju.

Podsjetimo, Velimir Grgić piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi

Spomenimo da je za ulazak u prostor knjižnice obavezno posjedovanje COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na [email protected] ili telefonom na 048/622-363 (108).

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori