Četvrtak, 25. travnja 2024.

ONLINE PRIJEVARA Muškarca putem mobilne aplikacije nasamarila nepoznata osoba

Policijska uprava koprivničko-križevačka provodi istragu vezanu uz online prijevaru u kojoj je nasamaren jedan 58-godišnjak.

Njemu se u ponedjeljak, 3. siječnja putem mobilne aplikacije javila osoba koja se predstavila kao njegov prijatelj i koja je od njega tražila novčanu pomoć za kupnju uređaja za što su mu potrebni “paysafecard” bonovi.

– Oštećeni je kupio bonove u iznosu od više stotina kuna, poslikao ih i poslao prijatelju mobilnom aplikacijom. Naknadnim razgovorom s prijateljem utvrdio je da on od njega nije tražio nikakve bonove te da je prevaren – izvijestili su iz policije.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Ovim putem Policijska uprava koprivničko-križevačka upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

– Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – zaključuju u policiji.

zatvori