Petak, 19. travnja 2024.

NOVO PRIZNANJE Eric primio nagradu ‘Moj prvi Music pub’

Tijekom gostovanja u emisiji Music pub Zlatka Turkalja ERICU je dodijeljena nagrada “Moj prvi Music pub”.

Kako je to poručio Ericov menadžer Marko Horvat, iako je riječ o prvoj nagradi ovakvog tipa, svestranom je glazbeniku to još jedno u nizu značajnih glazbenih ostvarenja, među kojima su i brojne pohvale za njegov debitantski album “I Am Eric”.

– Nagrada “Moj prvi Music pub” označava i više nego lijep početak 2022. godine, koja će za njega biti uzbudljiva i zbog natjecanja za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji. Svestrani vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent na nadolazećoj Dori natjecat će se autorskom pjesmom “I Found You”, kreiranom uz pomoć Filipa Vidovića i Gordana Dragića – objasnio je Horvat.

Foto: Marko Horvat / Universal Music Hrvatska

Podsjetio je da bez obzira na tek napunjenu 21 godinu, ERIC iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo; svoj je talent pokazao već u osnovnoj školi te je pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari, a još je kao srednjoškolac surađivao s glazbenim profesionalcima.

Spomenimo da album “I Am Eric” mladog koprivničkog autora na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih je 10 napisano na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku. Među njima su se našle zapažene “Not Gonna Let Go”, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, “Reci mi”, koja je dospjela na 16. mjesto HR Top 40 ljestvice, još jedan HR Top 40 singl “No Good”, te “Confidence”, čiji je bio koautor sa samo 16 godina.

– Izdanje se po objavi našlo na prvom mjestu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, a da je riječ o iznimnom ostvarenju potvrđuje i da ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records – zaključio je Horvat.

Foto: Marko Horvat / Universal Music Hrvatska
zatvori