Petak, 29. ožujka 2024.

NOVO POJAČANJE U Podravku pristigle dvije mlade rukometašice

Tina Barišić i Gabriela Gudelj nove su igračice Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Priopćili su to upravo iz kluba i istaknuli kako Barišić ima 21 godinu i visoka je 183 centimetra, a za Podravka Vegetu je potpisala ugovor do svibnja 2025. godine. Rođena je u Kninu gdje je s pet godina počela trenirati rukomet. Srednjoškolsko obrazovanje i rukometnu karijeru je nastavila u Ivanić Gradu gdje je igrala pet godina. Posljednje dvije godine je igrala za Umag.

– Primarna pozicija joj je lijevi vanjski, no može igrati na svim vanjskim pozicijama. Ima i reprezentativno iskustvo pa je tako nastupala za mlađe reprezentativne selekcije s kojima je sudjelovala na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Sretni smo zbog njezinog dolaska i želimo joj da se što prije uklopi u novu ekipu – objasnili su u klubu.

Izvor: RK Podravka Vegeta

Sretna zbog dolaska je sama Barišić.

– Nakon poziva nije bilo dvojbe i znala sam da želim doći. Nadam se da ću opravdati povjerenje i veselim se novim izazovima – kratko je izjavila za klupske stranice.

Kada je riječ o Gudelj, ima 24 godine i desna je vanjska igračica. Rukomet je počela igrati u rodnom Splitu, a svoj put nastavila je u zagrebačkoj Lokomotivi. Nakon juniorskog uzrasta rukometnu je karijeru nastavila u Norveškoj gdje je provela tri sezone i to u dva kluba; Gjøvik Håndballklubb i Byåsen Håndball. Prošle sezone vratila se u Hrvatsku i pridružila se Zrinskom iz Čakovca.

– Ima i reprezentativno iskustvo te je bila dio Hrvatske ženske rukometne reprezentacije na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u listopadu prošle godine te je sudjelovala i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Želimo joj da se što prije uklopi u novu ekipu te da uspješno krene u nove sportske izazove – naglasili su u klubu.

O svom dolasku je kratak komentar dala i Gudelj.

– Riječi su suvišne jer je dolazak u Podravku za mene ogroman izazov, sreća i uzbuđenje. Veselim se upoznavanju ekipe, grada i načina rada u klubu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo imati jednu vrlo lijepu i uspješnu polusezonu – zaključila je.

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori