Srijeda, 27. ožujka 2024.

Latice su se prilagodile pandemiji, Fuchs: Uspješno smo svladali sve probleme i prepreke

Protekla godina u Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice bila je izazovna i zahtjevna, no uspješno su svladani svi probleme i prepreke.

Rekla nam je to predsjednica udruge Nevenka Fuchs dodavši kako je zadovoljna provedenim aktivnostima i novitetima.

– Naravno, pandemija nam je svima promijenila živote i natjerala nas da se prilagodimo postojećoj situaciji te da čim više poboljšamo kvalitetu života naših korisnika. Odradili smo sve zacrtane projekte, došlo je čak i do povećanja broja korisnika, a i u vlastitom smo prostoru – to je velika prekretnica za našu udrugu – istaknula je.

Budući da članovi dolaze iz raznih okruženja, ali su i različitih dobnih skupina, u udruzi su se trebali pobrinuti da sadržaje prilagode svim članovima, nastavila je Fuchs.

– Imamo korisnike od tri do više od 50 godina, prema njihovoj dobi morali smo organizirati različite programe i projekte. Primjerice, prošle godine smo prošli na projektu Hrvatske zaklade za djecu putem kojeg ćemo financirati aktivnosti za djecu, ali ćemo u našem dvorištu izgraditi i didaktički park. Budući da imamo jako puno članova, imamo i dosta aktivnosti – naglasila je.

Spomenuti projekt potpisan s Hrvatskom zakladom za djecu nosi naziv “Moja prilika da rastem”, a vrijedan je više od 90.000 kuna.

– Većina sredstava ide na didaktički park koji je stavljen u proračun i koji nam je kroz projekt odobren, riječ je o pružanju i organiziranju slobodnih aktivnosti za djecu kroz školsku godinu. Djeca s teškoćama u razvoju koja pohađaju redovni školski obrazovni odgoj, ali i koja polaze Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u popodnevnim satima moći će dolaziti kod nas na aktivnosti koje će osmisliti naše voditeljice – objasnila je.

Fuchs je zaključila kako je u gradu malo mjesta na koja djeca s teškoćama u razvoju mogu dolaziti i igrati se na spravama namijenjenima upravo njima.

zatvori