Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koronavirus potvrđen kod 151 osobe, u koprivničkoj bolnici preminuo jedan pacijent

Nakon što je tijekom jučerašnjeg dana PCR i brzim antigenskim testovima izuzet 371 uzorak sa sumnjom na koronavirus, jutros je u Podravini i Prigorju potvrđen 151 novi slučaj zaraze.

Kako su izvijestili iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, trenutno je na našem području aktivno 788 slučajeva bolesti COVID-19. Ozdravile su 33 osobe, na bolničkom se liječenju nalazi 58 pacijenata, od čega 15 na respiratoru. Od početka epidemije koronavirus je na području županije potvrđen kod 18.556 osoba.

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek Koprivnica preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus rođena 1941. godine koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa, poručili su iz stožera.

Dodajmo da je u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije na Trgu dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj su se odazvale ukupno 502 osobe, a koje su primile prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Članovi stožera i dalje apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori