Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija osigurala 7,9 milijuna kuna za prijevoz osnovnoškolaca

Koprivničko-križevačka županija za prijevoz osnovnoškolaca osigurala je 7,9 milijuna kuna.

Poručili su to iz Službe ureda župana i dodali da su danas u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović potpisali ugovor o javnoj nabavi usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, za 2022. godinu.

– Riječ je o prvom godišnjem ugovoru u sklopu okvirnog sporazuma za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Županija i to za razdoblje od 2022. do 2024. godine, koji je također potpisan danas, a kojim je predviđeno sklapanje tri godišnja ugovora o javnoj nabavi – objasnili su i napomenuli da vrijednost prvog ugovora iznosi 7,9 milijuna kuna s PDV-om i odnosi se na kalendarsku 2022. godinu.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora kojim je omogućen kontinuitet osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike.

Dodajmo da je potpisanim ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim gradskim Bazenima Cerine.

Spomenimo da je na potpisivanju ugovora, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, bilo govora o ugovoru o javnoj usluzi u koji će biti uključen i prijevoz redovitih učenika srednjih škola.

Izvor: kckzz.hr

– S obzirom na to da je Koprivničko-križevačka županija spremna za potpisivanje ugovora s prijevoznicima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, župan je podsjetio da je napravljena kompletna analiza autobusnih linija na našem prostoru, kojih je ukupno 75, kao i izračun raspoloživosti sredstava – poručili su iz Službe ureda župana.

Također, dodao je župan, jedna smo od županija koja najviše izdvaja za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, što je dodatna prednost u kreiranju modela javnog prijevoza.

– Izračuni su pokazali da je na godišnjoj razini za javni linijski prijevoz potrebno 22 milijuna kuna za pokrivanje svih prijavljenih linija, pri čemu Županija u svom proračunu ima osiguranih 5,5 milijuna kuna, a 16,5 milijuna će osigurati ministarstvo – ističu.

Izvor: kckzz.hr
zatvori