Petak, 29. ožujka 2024.

JOŠ JEDNA AKCIJA Policija pojačano nadzire promet do ponedjeljka

Policijski službenici od danas do ponedjeljka na podravsko-prigorskim cestama provodit će pojačani nadzor prometa.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da su tijekom prvih 19 dana siječnja zabilježene 34 prometne nesreće od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama tri su osobe teško ozlijeđene, dok je 10 osoba lakše ozlijeđeno.

– Najčešće vrste prometnih nesreća tijekom vikenda bile su slijetanje vozila s ceste (9), bočni sudar (9) i udar vozila u objekt kraj ceste (6). Najčešći uzroci događanja ovih prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (13), nepropisno kretanje vozilom po kolniku (4) i oduzimanje prednosti prolaska (5). Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća, a mladi vozači su izazvali tri prometne nesreće – objašnjavaju u policiji.

Kako bi se spriječilo daljnje događanje prometnih nesreća, tijekom vikenda pred nama pojačano će se nadzirati upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela te ostali najteži prometni prekršaji. Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

Spomenimo i da će se u sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda provesti i akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.
Policija je uputila apel svim sudionicima u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima.

– Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Ističemo i obavezu čišćenja snijega i leda s vozila prije nego što se njima počne upravljati te korištenje zimske opreme na vozilima za vrijeme nastupa zimskih uvjeta. Za poseban oprez molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače – zaključuju u policiji.

zatvori