Četvrtak, 25. travnja 2024.

INFO TOČKA Policija poseban apel uputila mladim vozačima i njihovim roditeljima

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica u utorak su provele info točku pod nazivom “4 ubojice u prometu – alkohol, brzina, pojas i mobitel” koja je bila usmjerena i na mlade vozače.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da su vozači savjetovani kako sigurno sudjelovati u prometu, a posebno za vrijeme trajanja zimskih uvjeta.

– Pozornost je skrenuta i mladim vozačima koji nerijetko sudjeluju ili prouzroče prometne nesreće, a kako ne bi došlo do prometnih nesreća za vrijeme kišnih oborina odnosno nastupa zimskih uvjeta na cestama, trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera pravovremeno upozoriti na radnje vozilom – napominju u policiji.

Spomenimo da su tijekom održavanja info točke prisutnima podijeljeni promidžbeni materijali.

U policiji apeliraju na roditelje mladih vozača da obrate pažnju na činjenicu da nakon stjecanja uvjeta za upravljanje i dobivanja vozačke dozvole, proces osposobljavanja vozača nije završen. Na mnoge situacije koje se događaju u prometu mladi vozači nisu naučeni u autoškoli.

– Svojim prisustvom i savjetima skrenite im pažnju na pravilno ponašanje te ih usmjerite da budu bolji vozači i unaprijede svoj način vožnje – zaključuju u policiji, a mladim vozačima poručuju da posjedovati vozačku dozvolu ne znači isključivo imati privilegiju, jer svaka privilegija sa sobom nosi i određenu odgovornost.

zatvori